Gil Bellows
Data urodzenia: 1967-06-28
Miejsce urodzenia: Vancouver, Kanada
Stan cywilny: żona Rya Kihlstedt (od 1994), córka Ava Emanuelle (ur. 04.04.1999) i syn Giovanni (ur. 2001)

Biografia:
Gil Bellows jest gwiazdą, która w serialu "Ally McBeal" występuje jako Billy Allen Thomas. Zanim Bellows rozpoczął pracę przy "Ally", nie umiał siedzieć w miejscu. Gdy go zapytano, czy zagra w serialu byłego chłopaka Ally, zwietrzył szansę ustatkowania się i wyraził chęć do pracy. Gil urodził się w Vancouver w Kanadzie, lecz wyprowadził się do Kalifornii, USA, by studiować na American Academy of Dramatic Arts . Został aktorem na Wschodnim Wybrzeżu, gdzie dostał rolę w "King Lear" i "The Diary of Anne Frank". To właśnie na scenie poznał swą przyszła żonę - Ryę Kihlstedt. Zanim zaczął grać w "Ally McBeal" miał już niezły życiorys. Grał Tommyego Williamsa we wspaniałym filmie "The Shawshank Redemption", pojawił się również w "Miami Rhapsody". Wszystkie role podnosiły jego reputację, ale jeszcze nie oznaczały czegokolwiek. Dopiero rola w "Ally" przyniosła mu bardzo dużą popularność, toteż dużym zaskoczeniem dla fanów serialu była jego decyzja o rezygnacji z roli Billy'ego. Gil chce spróbować odnieść sukces na dużym ekranie. Zapowiedział, że jego rozbrat z "Ally McBeal" potrwa tylko rok.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Maxwell Lord (gościnnie)
6.1 2011 Maxwell Lord (gościnnie)
0.0 2011 Maxwell Lord (gościnnie)
5.4
Bez litości
True Justice
2011 Maxwell Lord (gościnnie)
7.5
Bez reguł
Unthinkable
2010 Maxwell Lord (gościnnie)
5.1 2010 Maxwell Lord (gościnnie)
5.0 2010 Maxwell Lord (gościnnie)
7.5
Detoks
Cleaner, The
2008 Maxwell Lord (gościnnie)
9.0 2005 Maxwell Lord (gościnnie)
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Maxwell Lord (gościnnie)
7.6 2003 Maxwell Lord (gościnnie)
8.0 2002 Maxwell Lord (gościnnie)
7.7
Tajne akcje CIA
Agency, The
2001 Maxwell Lord (gościnnie)
8.2
Niesamowite opowieści
Night Visions
2001 Maxwell Lord (gościnnie)
7.2 2001 Maxwell Lord (gościnnie)
7.6
Pocałunek Judasza
Judas Kiss
1998 Maxwell Lord (gościnnie)
6.5
Jak kochają czarownice
Amour de sorcière, Un
1997 Maxwell Lord (gościnnie)
7.5 1997 Maxwell Lord (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Maxwell Lord (gościnnie)
5.5 1996 Maxwell Lord (gościnnie)
6.5
Rapsodia Miami
Miami Rhapsody
1995 Maxwell Lord (gościnnie)
8.9
Skazani na Shawshank
Shawshank Redemption, The
1994 Maxwell Lord (gościnnie)
10.0 1992 Maxwell Lord (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Gil Bellows filmy Gil Bellows najlepsze filmy Gil Bellows zdjęcia Gil Bellows galeria Gil Bellows biografia Gil Bellows nominacje Gil Bellows nagrody i wyróżnienia Gil Bellows filmografia Gil Bellows aktor Gil Bellows reżyser Gil Bellows scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.