George Carlin
Data urodzenia: 1937-05-12
Miejsce urodzenia: 2008-06-22
Stan cywilny: Nowy Jork, Nowy Jork, USA

Biografia:
George Carlin nie był typowym starszym panem. Obecny na scenie przez ponad czterdzieści lat komik był jednym z najbardziej złośliwych, wulgarnych, cynicznych i gburowatych, a jednocześnie spostrzegawczych, inteligentnych i błyskotliwych ludzi, którzy mieli szansę występować przed szerszą publicznością. Pochodzący z rodziny irlandzkich katolików i wychowany w Bronxie Carlin był m.in. pierwszym gospodarzem programu "Saturday Night Live". Do roku 2008 występował  w filmach oraz na scenie, serwując widzom wybuchową mieszankę dowcipu i brutalnej prawdy. Zaledwie tydzień po ostatnim występie, zmarł z powodu niewydolności serca,  22 czerwca w szpitalu w Santa Monica. Zgodnie z jego wolą poddany został kremacji, a prochy rozrzucono. 
9.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
10.0 2009 Munchie (głos) (gościnnie)
7.6
Złomka bujdy na resorach
Mater's Tall Tales
2008 Munchie (głos) (gościnnie)
8.7 1999 Munchie (głos) (gościnnie)
6.8 1995 Munchie (głos) (gościnnie)
9.7 1994 Munchie (głos) (gościnnie)
6.4 1990 Munchie (głos) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Munchie (głos) (gościnnie)
6.7
Wspaniała przygoda Billa i Teda
Bill & Ted's Excellent Adventure
1989 Munchie (głos) (gościnnie)
0.0 1989 Munchie (głos) (gościnnie)
7.8
Biografie
Biography
1987 Munchie (głos) (gościnnie)
5.7
Tomek i przyjaciele
Thomas the Tank Engine & Friends
1984 Munchie (głos) (gościnnie)
7.5 1975 Munchie (głos) (gościnnie)
5.5 1970 Munchie (głos) (gościnnie)
6.2 1967 Munchie (głos) (gościnnie)
10.0 1965 Munchie (głos) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

George Carlin filmy George Carlin najlepsze filmy George Carlin zdjęcia George Carlin galeria George Carlin biografia George Carlin nominacje George Carlin nagrody i wyróżnienia George Carlin filmografia George Carlin aktor George Carlin scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.