Gary Cole
Data urodzenia: 1956-09-20
Miejsce urodzenia: Chicago, Illinois, USA
Stan cywilny: żona Teddi Siddall (od 08.03.1992), córka Mary

Biografia:
Gary Michael Cole urodził się 20 września 1956 roku w Park Ridge, Illinois. Uczył się w Rolling Meadows High School, gdzie po raz pierwszy wystąpił jako Snoopy w szkolnym przedstawieniu. Następnie studiował w Illinois State University. Swoją karierę aktorską rozpoczął w Chicago, gdzie w 1985 roku dołączył do obsady teatru Steppenwolf Theatre Company. Grał także w kilku przedstawieniach Off-Broadway w Nowym Jorku. Wkrótce rozpoczął pracę w filmie i telewizji. Podkładał także głosy w kilku filmach animowanych. Prywatnie, od 1992 roku jest mężem aktorki Teddi Siddall, z którą ma autystyczną córkę Mary. Ze względu na zaburzenia córki, aktor udziela się charytatywnie, pomagając ludziom mającym autyzm.
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.4 2011 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.3 2011 Cameron Dennis (gościnnie)
8.0 2010 Earl Stackhouse (gościnnie)
0.0 2010 Earl Stackhouse (gościnnie)
10.0 2010 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.4
Scooby-Doo i brygada detektywów
Scooby-Doo! Mystery Incorporated
2010 Earl Stackhouse (gościnnie)
6.3 2010 Earl Stackhouse (gościnnie)
6.9 2009 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Kurt McVeigh (gościnnie)
7.4
Czysta krew
True Blood
2008 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.5
Detoks
Cleaner, The
2008 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.1
Pingwiny z Madagaskaru
The Penguins of Madagascar
2008 Komisarz (głos) (gościnnie)
10.0 2007 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.8 2007 Jack Burton (gościnnie)
7.9
Świry
Psych
2006 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.2 2005 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.9
Poszukiwani
Wanted
2005 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.2 2005 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.2
Nie z tego świata
Supernatural
2005 Brad Redding (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Wayne Davis (gościnnie)
8.0 2004 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.0
Ekipa
Entourage
2004 Andrew Klein
7.5 2002 Dexter Larson (gościnnie)
7.0
Kim Kolwiek
Kim Possible
2002 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.7
Rodzinka z Manhattanu
Family Affair
2002 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.5 2001 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.1 2000 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.8 2000 Earl Stackhouse (gościnnie)
6.9
Krucjata
Crusade
1999 Earl Stackhouse (gościnnie)
9.5 1999 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.0
Głowa rodziny
Family Guy
1999 Barman / Dean Wagner / Jack / Charles / Dr McKenzie / Hazardzista Bob / Michael Eisner / Przewodniczący / Dyrektor Shepard / Licytator / Policjant / Mike Brady / Opryszek / Trener / Dr Franklin / Ochr
7.2
Sprawy rodzinne 2
Family Law
1999 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.4
Prosty plan
Simple Plan, A
1998 Earl Stackhouse (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.1
Amerykański horror
American Gothic
1995 Earl Stackhouse (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Earl Stackhouse (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.4
Na linii ognia
In the Line of Fire
1993 Earl Stackhouse (gościnnie)
6.8 1993 Earl Stackhouse (gościnnie)
9.0 1988 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.4
Żyć i umrzeć w Los Angeles
To Live and Die in L.A.
1985 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.7
Strefa mroku
Twilight Zone, The
1985 Earl Stackhouse (gościnnie)
7.5 1985 Earl Stackhouse (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Gary Cole filmy Gary Cole najlepsze filmy Gary Cole zdjęcia Gary Cole galeria Gary Cole biografia Gary Cole nominacje Gary Cole nagrody i wyróżnienia Gary Cole filmografia Gary Cole aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.