Eve Brent
Data urodzenia: 1929-11-30
Miejsce urodzenia: 2011-08-27
Stan cywilny: Houston, Teksas, USA

Biografia:
Eve Brent, a właściwie Jean Lewis urodziła się w Houston w Teksasie, a wychowywała w Forcie Worth. Początki jej kariery miały miejsce w radio i wczesnej telewizji. Potem Eve rozpoczęła studia w college'u i zaczęła występować na scenie. W latach 50-tych razem z mężem i malutkim synkiem przyjechała do Hollywood. Jej pierwsze filmy to: Gun Girls, Journey to Freedom, The Bride and the Beast. Aktorka występowała też w epizodycznych rolach telewizyjnych. Reżyser Sam Fuller doradził jej zmianę danych personalnych na Eve Brent i pod takim nazwiskiem aktorka występuje od czasu westernu z 1957 roku "Czterdzieści strzelb". Kolejną postacią, w którą wcieliła się Eve, była Jane w telewizyjnej serii o przygodach Tarzana "Tarzan's Fight for Life ", gdzie w tytułowej roli partnerował jej Gordon Scott. Oprócz występów na dużym ekranie i epizodów telewizyjnych Eve Brent ma na swoim koncie także liczne projekty komercyjne.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Theodora Ridgely (gościnnie)
4.0 2010 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.8 2009 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.6 2001 Pani Harris (gościnnie)
8.7
Zielona mila
Green Mile, The
1999 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.2
Luzik Guzik
Get Real
1999 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.0 1995 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.6 1994 Theodora Ridgely (gościnnie)
6.8 1993 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.7 1992 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.4 1990 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.4 1990 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Theodora Ridgely (gościnnie)
6.3
Randka z aniołem
Date with an Angel
1987 Theodora Ridgely (gościnnie)
5.5 1984 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.3 1984 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.2
Autostrada do nieba
Highway to Heaven
1984 Theodora Ridgely (gościnnie)
5.8
Biały Bizon
White Buffalo, The
1977 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.3
Domek na prerii
Little House on the Prairie
1974 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.8 1972 Theodora Ridgely (gościnnie)
6.8 1971 Theodora Ridgely (gościnnie)
6.7
Blef Coogana
Coogan's Bluff
1968 Theodora Ridgely (gościnnie)
6.9 1968 Theodora Ridgely (gościnnie)
9.0 1967 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.5 1966 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.4 1965 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.1
Prawo Burke'a
Burke's Law
1963 Theodora Ridgely (gościnnie)
10.0 1960 Theodora Ridgely (gościnnie)
10.0 1960 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.0 1958 Theodora Ridgely (gościnnie)
10.0 1958 Theodora Ridgely (gościnnie)
10.0 1957 Theodora Ridgely (gościnnie)
10.0 1957 Theodora Ridgely (gościnnie)
7.9 1956 Theodora Ridgely (gościnnie)
6.0 1955 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.7 1954 Theodora Ridgely (gościnnie)
8.0 1952 Theodora Ridgely (gościnnie)
9.5 1951 Theodora Ridgely (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Eve Brent filmy Eve Brent najlepsze filmy Eve Brent zdjęcia Eve Brent galeria Eve Brent biografia Eve Brent nominacje Eve Brent nagrody i wyróżnienia Eve Brent filmografia Eve Brent aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.