Emmanuelle Vaugier
Data urodzenia: 1976-06-23
Miejsce urodzenia: Vancouver, Kanada

Biografia:
Emmanuelle Vaugier urodziła się 23 czerwca 1976 roku w Vancouver w Kanadzie. Zaczynała pracę jako modelka. Jej pierwsze role to epizody w serialach telewizyjnych takich jak: "Nieśmiertelny" czy "Madison". Na dużym ekranie zadebiutowała w roku 1995 w telewizyjnym dramacie "Rodzinny dylemat". Okazjonalnie pojawiała się również w serialach: "Czarodziejki" i w "Tajemnicach Smallville". Poważniejsze kreacje stworzyła w telewizyjnych produkcjach "Largo" oraz " CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku" w którym wcieliła się w detektyw Jessicę Angell. Uwagę publiczności zwróciła na siebie rolą w mrocznym horrorze "Pila II". Zagrała także w grze komputerowej "Need for Speed: Carbon" jako Nikki.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
3.5 2011 Madison (gościnnie)
8.2 2011 Madison (gościnnie)
0.0 2011 Madison (gościnnie)
6.1 2011 Madison (gościnnie)
10.0 2010 Madison (gościnnie)
4.8 2010 Madison (gościnnie)
7.4 2010 Madison (gościnnie)
7.3
Kamuflaż
Covert Affairs
2010 Madison (gościnnie)
8.0 2010 Madison (gościnnie)
6.0
Czarny cadillac
Dolan's Cadillac
2009 Madison (gościnnie)
7.4
Faceci na topie
Big Shots
2007 Madison (gościnnie)
7.1 2006 Madison (gościnnie)
6.7
Miłość z o.o
Love, Inc.
2005 Madison (gościnnie)
8.2
Nie z tego świata
Supernatural
2005 Madison (gościnnie)
6.5
Mistrzowie horroru
Masters of Horror
2005 Madison (gościnnie)
7.7
Gorące Hawaje
North Shore
2004 Madison (gościnnie)
7.3 2004 Detektyw Jessica Angell
7.8
Tajniacy
Handler, The
2003 Madison (gościnnie)
7.9
Pogoda na miłość
One Tree Hill
2003 Nikki (gościnnie)
7.5
Dwóch i pół
Two and a Half Men
2003 Mia (gościnnie)
7.5 2002 Pat - Juror 12 (gościnnie)
7.6
Jak zostać gwiazdą
My Guide to Becoming a Rock Star
2002 Madison (gościnnie)
7.6
Largo
Largo Winch
2001 Madison (gościnnie)
8.2
W świecie mitów
MythQuest
2001 Madison (gościnnie)
7.4 2001 Madison (gościnnie)
7.2 2001 Doktor Helen Bryce (gościnnie)
7.8
Szkoła Przetrwania
Higher Ground
2000 Madison (gościnnie)
7.8
Poziom 9
Level 9
2000 Madison (gościnnie)
5.0 2000 Madison (gościnnie)
7.3 2000 Madison (gościnnie)
8.0
To niesamowite
So Weird
1999 Madison (gościnnie)
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Madison (gościnnie)
7.5
Pierwsza fala
First Wave
1998 Madison (gościnnie)
7.6
Misja w czasie
Seven Days
1998 Madison (gościnnie)
7.5
Szkoła na fali
Breaker High
1997 Madison (gościnnie)
8.6 1997 Madison (gościnnie)
6.8 1996 Madison (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Madison (gościnnie)
8.2 1993 Madison (gościnnie)
7.0
Nieśmiertelny
Highlander
1992 Madison (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Emmanuelle Vaugier filmy Emmanuelle Vaugier najlepsze filmy Emmanuelle Vaugier zdjęcia Emmanuelle Vaugier galeria Emmanuelle Vaugier biografia Emmanuelle Vaugier nominacje Emmanuelle Vaugier nagrody i wyróżnienia Emmanuelle Vaugier filmografia Emmanuelle Vaugier aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.