Emma Caulfield
Data urodzenia: 1973-04-08
Miejsce urodzenia: San Diego, Kalifornia, USA
Stan cywilny: mąż Cornelius Grobbelaar (od 23.08.2006)

Biografia:
Emma Chukker urodziła się 8 kwietnia 1973 roku w San Diego. Emma Caulfield uczęszczała do Old Globe Theatre gdzie wygrała wyróżnienie "Excellence in Theatre Arts." Emma mimo to studiowała także psychologię w San Francisco State i UCLA. Po szkole poszła jednak w stronę aktorstwa. Dzięki licznym kastingom dostawała przeważnie epizodowe role min. in. w "General Hospital" czy "Weird Science". Swoja prawdziwa przygodę z aktorstwem, tak naprawdę rozpoczęła dopiero w "Buffy the Vampire Slayer", gdzie zagrała z początku demona Anyanke, a potem sympatyczną, panicznie bojąca się króliczków, Anye. Dzięki tej roli zyskała spory rozgłos. Aktorka zaczęła grywać w filmach, np. "Darkness Falls" lub "I Want to Marry Ryan Banks". Najnowsze projekty Emmy to: "TiMER" i "Why Am I Doing This?".
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.7 2011 Ślepa Wiedźma (gościnnie)
7.6
Dawno, dawno temu
Once Upon a Time
2011 Ślepa Wiedźma (gościnnie)
8.5 2010 Meredith Preminger (gościnnie)
7.9
Druga szansa
Life Unexpected
2010 Meredith Preminger (gościnnie)
8.0 2010 Meredith Preminger (gościnnie)
6.2 2009 Meredith Preminger (gościnnie)
7.9 2008 Meredith Preminger (gościnnie)
7.7
Prywatna praktyka
Private Practice
2007 Meredith Preminger (gościnnie)
7.9 2005 Meredith Preminger (gościnnie)
7.5 2002 Meredith Preminger (gościnnie)
7.2
Buffy: Postrach wampirów
Buffy the Vampire Slayer
1997 Meredith Preminger (gościnnie)
7.1
Prawo Burke'a
Burke's Law
1994 Meredith Preminger (gościnnie)
7.8 1993 Meredith Preminger (gościnnie)
6.4
Renegat
Renegade
1992 Meredith Preminger (gościnnie)
6.2
Jedwabne pończoszki
Silk Stalkings
1991 Meredith Preminger (gościnnie)
7.3 1990 Meredith Preminger (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Emma Caulfield filmy Emma Caulfield najlepsze filmy Emma Caulfield zdjęcia Emma Caulfield galeria Emma Caulfield biografia Emma Caulfield nominacje Emma Caulfield nagrody i wyróżnienia Emma Caulfield filmografia Emma Caulfield aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.