Emily Mortimer
Data urodzenia: 1971-12-01
Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia, Wielka Brytania
Stan cywilny: mąż Alessandro Nivola (od 03.01.2003), 2 dzieci: syn Sam (ur. 26.09.2003) i córka May (ur. 15.01.2010)

Biografia:
Córka pisarza i scenarzysty Johna Mortimera. Uczyła się w prestiżowej St. Paul's Girls School, później w Oksfordzie studiowała literaturę rosyjską. W tym czasie zaczeła występowac w przedstawieniach, potem w filmach telewizyjnych (m.in. w mimi serialu Cider With Rosie, który napisał jej ojciec). Od czasu występu w "Elizabeth" stałą się bardziej znana w innych krajach. Na planie "Love's Labour's Lost" Kennetha Branagha poznała aktora Alessandro Nivola z którym wzięła ślub w 2003 roku..
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011
0.0 2011 Lisette
8.2
Wyspa tajemnic
Shutter Island
2010 Rachel Solando
0.0 2010 Leonie
7.1 2009 Alice Frampton
8.1
Ruchomy zamek Hauru
Hauru no ugoku shiro
2004 Młoda Sophie (głos) (ang. głos)
7.3
Słownik snów
Sleeping Dictionary, The
2003 Cecil
7.0
Formuła
51st State, The
2001 Dakota
5.9
Krzyk 3
Scream 3
2000 Angelina Tyler
7.6 1998 Kat Ashley
6.8
Taniec do muzyki czasu
Dance to the Music of Time, A
1997 Polly Duport
7.9
Morderstwa w Midsomer
Midsomer Murders
1997 Katherine Lacey (gościnnie)
7.6
Ostatnie takie lato
Last of the High Kings, The
1996 Romy Thomas
7.2
Duch i Mrok
Ghost and the Darkness, The
1996 Helena Patterson
0.0 1996 (gościnnie)
0.0 1996 Una
8.5
Milczący świadek
Silent Witness
1996 Fran (1996) (gościnnie)
7.8 1995 Annabella Lagrange
8.3 1992 (gościnnie) (ona sama)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Emily Mortimer filmy Emily Mortimer najlepsze filmy Emily Mortimer zdjęcia Emily Mortimer galeria Emily Mortimer biografia Emily Mortimer nominacje Emily Mortimer nagrody i wyróżnienia Emily Mortimer filmografia Emily Mortimer aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.