Elżbieta Jędrzejewska
Data urodzenia: 1968-10-15
Miejsce urodzenia: Puławy, Polska

Biografia:
Elżbieta Jędrzejewska jest aktorką teatralną, filmową i telewizyjną. Urodziła się w 1968 r. w Puławach. W r. 1987 rozpoczęła studia na poznańskim Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza na kierunku pedagogika opiekuńczo-wychowawcza. Przerwała je jednak w 1990 r. W 1994 r. uzyskała dyplom Wydziału Aktorskiego warszawskiej Akademii Teatralnej, a spektaklem dyplomowym była sztuka "O! Beri Beri" reżyserowana przez Wiesława Komasę. Występowała w teatrach warszawskich - Małym (1993) i Powszechnym (1995-97), pojawia się także w Teatrze Telewizji. Współpracuje z najlepszymi studiami dubbingowymi i nagraniowymi - jako aktorka dubbingowa i lektorka. Swojego głosu użyczyła m.in. w filmach: "Star Trek", "Quasimodo", "Kasper", "Dawno temu w trawie", "Gwiezdne jaja". Wystąpiła w filmach "Żegnaj, Rockefeller" (1992) i "Psy" (1993). Najbardziej jednak jest znana z seriali telewizyjnych. Pojawiła się w "Czterdziestolatku 20 lat później" (1993), "Jest, jak jest" (1994), "Klanie" (1998), "Lokatorach" (2000), a także w takich, jak "Samo życie" (2002), "Czego się boją faceci, czyli Seks w mniejszym mieście" (2003) i "Oficer" (2004). Prowadziła także programy telewizyjne: "Mini Playback Show" (1997-98), "Ciężko ranne pantofle" (1997-98), teleturniej "O co chodzi?" (1999), "Szołbiz info" (1999-2001).
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2011 Członek jury konkursu kulinarnego (gościnnie)
5.0 2010 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.1
Pingwiny z Madagaskaru
The Penguins of Madagascar
2008 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.3 2008 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
5.8
Klub Przyjaciół Myszki Miki
Mickey Mouse Clubhouse
2006 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
5.7
Zawiadowca Ernie
Underground Ernie
2006 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.1 2005 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.9 2004 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.6
Drake i Josh
Drake & Josh
2004 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.9 2004 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.0
Świat Todda
Todd World
2004 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.1 2003 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
4.8 2003 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.6
Martin tajemniczy
Martin Mystery
2003 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.2
Z życia nastoletniego robota
My Life as a Teenage Robot
2003 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.8
Cafe Myszka
House of Mouse
2001 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.0
X-Men: Ewolucja
X-Men: Evolution
2000 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.5 2000 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.9
Ed, Edd i Eddy
Ed, Edd, 'n' Eddy
1999 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.8
Jam łasica
I Am Weasel
1999 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.0
Mysz aniołek
Angelmouse
1999 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.7
Will i Grace
Will & Grace
1998 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.3
Atomówki
Powerpuff Girls, The
1998 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.8
Krowa i Kurczak
Cow and Chicken
1997 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.4
Księżniczka Sissi
Princess Sissi
1997 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.9
Przygody Olivera Twista
Nouvelles aventures d'Oliver Twist, Les
1997 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.9 1997 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.2
Kacza paczka
Quack Pack
1996 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.6
Pinky i Mózg
Pinky and the Brain
1995 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.7 1994 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
5.8 1993 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
6.9
Dwa głupie psy
2 Stupid Dogs
1993 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.6
Psy
1992 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.2
Rodzina Addamsów
Addams Family, The
1992 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.9
Niegrzeczni faceci
Men Behaving Badly
1992 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
7.9
Kucyki i przyjaciele
My Little Pony and Friends
1986 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)
8.1
Smerfy
Smurfs
1981 Stacy (polski dubbing) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Elżbieta Jędrzejewska filmy Elżbieta Jędrzejewska najlepsze filmy Elżbieta Jędrzejewska zdjęcia Elżbieta Jędrzejewska galeria Elżbieta Jędrzejewska biografia Elżbieta Jędrzejewska nominacje Elżbieta Jędrzejewska nagrody i wyróżnienia Elżbieta Jędrzejewska filmografia Elżbieta Jędrzejewska aktor Elżbieta Jędrzejewska scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.