Elias Koteas
Data urodzenia: 1961-03-11
Miejsce urodzenia: Montreal, Kanada
Stan cywilny: żona Jennifer Rubin (1987 - 1990, rozwód)

Biografia:
Popularny, zwłaszcza w rodzinnym kraju kanadyjski aktor. Ukończył American Academy of Dramatic Arts. Obecnie członek prestiżowego Actor's Studio. . Za tytułową rolę w filmie "Malarek" był nominowany do nagrody Genie (określanej jako kanadyjski Oscar), dla najlepszego aktora.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Jack Moriarty (gościnnie)
0.0 2011 Jack Moriarty (gościnnie)
6.3
Dom snów
Dream House
2011 Jack Moriarty (gościnnie)
0.0 2011 Jack Moriarty (gościnnie)
7.6 2011 Jack Moriarty (gościnnie)
8.2
Wyspa tajemnic
Shutter Island
2010 Jack Moriarty (gościnnie)
6.0
Morderca we mnie
Killer Inside Me, The
2010 Jack Moriarty (gościnnie)
6.1
Pozwól mi wejść
Let Me In
2010 Jack Moriarty (gościnnie)
7.0 2010 Jack Moriarty (gościnnie)
6.7
Udręczeni
Haunting in Connecticut, The
2009 Jack Moriarty (gościnnie)
8.2
Wyrok
Conviction
2006 Jack Moriarty (gościnnie)
7.6
Amerykański tata
American Dad!
2005 Jack Moriarty (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Jack Moriarty (gościnnie)
8.3
Przemyt
Traffic
2004 Jack Moriarty (gościnnie)
7.3 2004 "Joe" / Douglas (gościnnie)
6.1
Na własną rękę
Collateral Damage
2002 Jack Moriarty (gościnnie)
5.6
Nowokaina
Novocaine
2001 Jack Moriarty (gościnnie)
7.7
Uciec przed śmiercią
Harrison's Flowers
2000 Jack Moriarty (gościnnie)
8.7 1999 Jack Moriarty (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Dominic Palladino (gościnnie)
7.7
Cienka czerwona linia
Thin Red Line, The
1998 Jack Moriarty (gościnnie)
7.7
W sieci zła
Fallen
1998 Jack Moriarty (gościnnie)
7.7 1997 Jack Moriarty (gościnnie)
6.7
Armia Boga
Prophecy, The
1995 Jack Moriarty (gościnnie)
8.0
Zemsta adwokata
Power of Attorney
1995 Jack Moriarty (gościnnie)
5.0
Słodkie czasy
Sugartime
1995 Jack Moriarty (gościnnie)
8.7 1992 Jack Moriarty (gościnnie)
6.0
Godziny rozpaczy
Desperate Hours
1990 Jack Moriarty (gościnnie)
6.5
Pełnia księżyca w Blue Water
Full Moon in Blue Water
1988 Jack Moriarty (gościnnie)
7.2
Kamienne ogrody
Gardens of Stone
1987 Jack Moriarty (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Elias Koteas filmy Elias Koteas najlepsze filmy Elias Koteas zdjęcia Elias Koteas galeria Elias Koteas biografia Elias Koteas nominacje Elias Koteas nagrody i wyróżnienia Elias Koteas filmografia Elias Koteas aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.