Edward Herrmann
Data urodzenia: 1943-07-21
Miejsce urodzenia: Waszyngton, Dystrykt Kolumbii, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Leigh Curran (od 09.09.1978, rozwód), 3 dzieci; 2. Star Benson (od 1992), 2 dzieci

Biografia:
Edward Herrmann - Przyszedł na świat 21 lipca 1943 roku w stolicy Stanów Zjednoczonych, Waszyngtonie. Zajmuje się branżą aktorską od ponad 30 lat. W tym czasie zdążył zagrać w wielu telewizyjnych, kinowych i Brodwayowych produkcjach. Jego głos można usłyszeć również na ponad 50 kasetach magnetofonowych - nagrywał na nie różne książki. Aktor był nominowany do "Tony Awards", otrzymał również nagrodę "Emmy" za rolę w "The Practise".
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.6 2011 Dr Norman Shales (gościnnie)
0.0 2011 Dr Norman Shales (gościnnie)
0.0 2010 Dr Norman Shales (gościnnie)
5.5
Sceptyk
Skeptic, The
2009 Dr Norman Shales (gościnnie)
5.3
Sześć żon i jeden pogrzeb
Six Wives of Henry Lefay, The
2009 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Lionel Deerfield (gościnnie)
6.1
Obcy krewni
Relative Strangers
2006 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.8 2003 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.6
Jordan
Crossing Jordan
2001 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.9
Kochane kłopoty
Gilmore Girls
2000 Dr Norman Shales (gościnnie)
0.0 1999 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.8
Adwokat
Civil Action, A
1998 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.3
Intensywna terapia
Critical Care
1997 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.0 1997 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.2
Oz
1997 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.2
Oz
1997 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.3
Skrzydła
Wings
1990 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.8
Dama za burtą
Overboard
1987 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.3
Straceni chłopcy
Lost Boys, The
1987 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.3
Człowiek w czerwonym bucie
Man with One Red Shoe, The
1985 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.5
Purpurowa róża z Kairu
Purple Rose of Cairo, The
1985 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.0
Kompromitujące pozy
Compromising Positions
1985 Dr Norman Shales (gościnnie)
8.1 1985 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.8
Pani Soffel
Mrs. Soffel
1984 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.1 1982 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.0
Betsy
Betsy, The
1978 Dr Norman Shales (gościnnie)
6.0 1975 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.0
Wielki Gatsby
Great Gatsby, The
1974 Dr Norman Shales (gościnnie)
7.9 1972 Dr Norman Shales (gościnnie)
0.0

0 Dr Norman Shales (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Edward Herrmann filmy Edward Herrmann najlepsze filmy Edward Herrmann zdjęcia Edward Herrmann galeria Edward Herrmann biografia Edward Herrmann nominacje Edward Herrmann nagrody i wyróżnienia Edward Herrmann filmografia Edward Herrmann aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.