Eddie Izzard
Data urodzenia: 1962-02-07
Miejsce urodzenia: Aden, Jemen

Biografia:
Eddie zadebiutował w 1993 roku na Londyńskim West Endzie w jednoosobowym show "Live at the Ambassadors". Występ ten przyniósł mu prestiżową nagrodę Bristish Comedy Award. Występował na deskach teatralnych do 1995 roku, odnosząc sukcesy w sztukach takich jak "Edward II". Na duzym ekranie pojawił się w 1996 obok Robina Williamsa w filmie "Agent Specjalny". Obecnie ma w swym dorobku dwie nagrody Bristish Comedy Award i dwie nagrody Emmy, wciąż podróżuje po świecie ze swoimi komediowymi występami i sporadycznie gra w filmach.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Abbott Thrush (gościnnie)
6.6
Królewna Śnieżka i Łowca
Snow White and the Huntsman
2012 Abbott Thrush (gościnnie)
0.0 2011 Abbott Thrush (gościnnie)
9.0
M
2011 Abbott Thrush (gościnnie)
6.7
Krzyk Mody
Rage
2009 Abbott Thrush (gościnnie)
5.6
Dzień Tryfidów
Day of the Triffids, The
2009 Abbott Thrush (gościnnie)
8.6 2009 Abbott Thrush (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Abbott Thrush (gościnnie)
7.6 2007 Abbott Thrush (gościnnie)
6.5
Cień wampira
Shadow of the Vampire
2000 Abbott Thrush (gościnnie)
5.1
Super-bohaterowie
Mystery Men
1999 Abbott Thrush (gościnnie)
8.8 1997 Abbott Thrush (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Abbott Thrush (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Eddie Izzard filmy Eddie Izzard najlepsze filmy Eddie Izzard zdjęcia Eddie Izzard galeria Eddie Izzard biografia Eddie Izzard nominacje Eddie Izzard nagrody i wyróżnienia Eddie Izzard filmografia Eddie Izzard aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.