Dominic Purcell
Data urodzenia: 1970-02-17
Miejsce urodzenia: Wallasey, Anglia, Wielka Brytania
Stan cywilny: żona Rebecca Williamson (01.08.1998 - 22.10.2008, rozwód), 4 dzieci: Joseph (ur. 12.08.1999), Audrey (ur. 30.10.2001), bliźnięta: Lily-Rose i Augustus (ur. 07.07.2003)

Biografia:
Urodził się w Anglii, ale dorastał w Australii, gdzie wychowywali go norweski ojciec i irlandzka matka. Purcell zajmował się projektowaniem ogrodów, kiedy zdecydował się uczęszczać do szkoły teatralnej. Został gwiazdą telewizyjną w Australii przed debiutem w Ameryce w małej roli w filmie "John Doe"(2002). W roku 2000 wygrał Zieloną Kartę i teraz mieszka w Los Angeles wraz ze swoją rodziną.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Ed Snow (gościnnie)
0.0 2011 Ed Snow (gościnnie)
0.0
Elita zabójców
Killer Elite
2011 Ed Snow (gościnnie)
5.2
Nienasycony
Town Creek
2009 Ed Snow (gościnnie)
7.7 2009 Russell Ganz (gościnnie)
7.5
Skazany na śmierć
Prison Break
2005 Lincoln Burrows
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Ed Snow (gościnnie)
7.7
Gorące Hawaje
North Shore
2004 Ed Snow (gościnnie)
7.9 2002 Ed Snow (gościnnie)
7.6 2002 Ed Snow (gościnnie)
6.5
Mission: Impossible 2
Mission: Impossible II
2000 Ed Snow (gościnnie)
6.9
Władca zwierząt
BeastMaster
1999 Ed Snow (gościnnie)
7.3
Zaginiony świat
Lost World, The
1999 Ed Snow (gościnnie)
9.0 1997 Ed Snow (gościnnie)
6.6
Szczury wodne
Water Rats
1996 Ed Snow (gościnnie)
7.5
Szkoła złamanych serc
Heartbreak High
1994 Ed Snow (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Dominic Purcell filmy Dominic Purcell najlepsze filmy Dominic Purcell zdjęcia Dominic Purcell galeria Dominic Purcell biografia Dominic Purcell nominacje Dominic Purcell nagrody i wyróżnienia Dominic Purcell filmografia Dominic Purcell aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.