Devon Gummersall
Data urodzenia: 1978-10-15
Miejsce urodzenia: Durango, Kolorado, USA
Stan cywilny: żona Majandra Delfino (2008 - 2008, rozwód)

Biografia:
Devon Gummersall urodził się w Durango w Colorado w USA 15 października 1978 roku. Jego ojciec, C. Gregory Gummersall, jest artystą. Devon ma jeszcze 3 braci. Wcześnie zaczął swoją przygodę z aktorstwem. Pierwsze doświadczenia filmowe miał za sobą już w wieku 10 lat. Uczył się w szkole Notre Dam w Los Angeles. Jego najbardziej znaną rolą było wystąpinie w serialu "My So-Called Life" gdzie zagrał Brian'a Krakow'a. Za tę rolę w 1995 roku dostał dwie nominacje do nagrody przyznawanej młodym artystom w kategorii najlepszy aktor serialowy.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2010 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
0.0 2009 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.7 2009 Matt Haley (gościnnie)
10.0 2007 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
8.8 2005 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.3 2004 Trevor Jones (gościnnie)
8.0
Słowo na L
L Word, The
2004 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.5 2002 Phil Bedard (gościnnie)
8.0 2002 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
6.7
Ścigany
Fugitive, The
2000 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
6.0
Alibi
Lured Innocence
1999 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
9.1 1999 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.2
Sprawy rodzinne 2
Family Law
1999 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.7 1998 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
6.5 1997 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.9 1996 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
6.5
Moja dziewczyna 2
My Girl 2
1994 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
8.4
Moje tak zwane życie
My So-Called Life
1994 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
6.0
Beethoven 2
Beethoven's 2nd
1993 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
8.2 1993 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
6.7
Doktor Quinn
Dr. Quinn, Medicine Woman
1993 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.3 1991 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)
7.3
Krok za krokiem
Step by Step
1991 Taylor Reed / Kyle "X" Chatts (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Devon Gummersall filmy Devon Gummersall najlepsze filmy Devon Gummersall zdjęcia Devon Gummersall galeria Devon Gummersall biografia Devon Gummersall nominacje Devon Gummersall nagrody i wyróżnienia Devon Gummersall filmografia Devon Gummersall aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.