Debrah Farentino
Data urodzenia: 1959-09-30
Miejsce urodzenia: Lucas Valley, Kalifornia, USA
Stan cywilny: czterokrotnie zamężna: 1. Scott Staples (09.06.1979 - 1983, rozwód); 2. James Farentino (1985 - 1988, rozwód); 3. Tony Adams (1992 - 1994, rozwód), córka Molly (ur. 1992); 4. Gregory Hoblit (od 10.09.1994), córka Sophie

Biografia:
Debrah urodziła się i dorastała w San Rafaelo. Jej zdaniem w szkole była kompletnym głupkiem. Po ukończeniu szkoły średniej, zapisała się na kilka kursów na San Jose State University. By móc płacić za lekcje, występowała w reklamach, a także pracowała jako modelka dla Ford Modeling Agency. Poszła za radą ojca by ze swego hobby uczynić swój zawód i zmieniała przedmiot kierunkowy z biologi na sztukę teatralną którą studiowała do tej pory jako przedmiot dodatkowy. Wkrótce potem zrezygnowała z podróży po Europie i Ameryce Południowej, by osiedlić się w Los Angeles, gdzie uczęszczała na lekcje aktorstwa na University of California w Los Angeles. W ciągu 1982 roku w jej aktorskiej karierze nastąpił wielki przełom dzięki roli w mydlanej operze "Capitol". Pięć lat później Deborah opuściła serial i zagrała w swoim pierwszym filmie pt.: "Cellar Dweller". W latach 1987-88 występowała w serialu "Hooperman", u boku John'a Ritter'a. Potem otrzymała rolę adwokata w serialu prawniczym pt.: "Equal Justice". W 1994 roku zagrała Devon Adair w serialu sf stacji NBC pt.: "Earth 2". Ta rola przyniosła jej dużą popularność i z nią jest najczęściej kojarzona. W 1999 roku, po występie w miniserialu "Sztorm Stulecia", Debrah postanowiła zrobić sobie przerwę w pracy zawodowej i poświęcić czasu rodzinie. Rok później wróciła do pracy by w serialu "Get Real" stacji Fox. Jej ostatnie filmy to "Three Blind Mice" i gościnne występy w serialach "The District" i "JAG". W wolnym czasie Debrah uwielbia studiować przeróżne materiały dotyczące szerokiej gamy tematów jak antropologia, Shakespeare, nauki polityczne i francuski. Oprócz tego działa aktywnie w organziacjach charytatywnych Operation USA i Children's Action Network. [na podst. www.seriale.pl]
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.8 2008 Julie Harmon (gościnnie)
7.7 2006 Julie Harmon (gościnnie)
8.4 2006 Julie Harmon (gościnnie)
7.6
Prawo i bezprawie
Law & Order: Trial by Jury
2005 Julie Harmon (gościnnie)
7.3 2002 Julie Harmon (gościnnie)
7.4
Bez pardonu
District, The
2000 Julie Harmon (gościnnie)
7.8
Sztorm stulecia
Storm of the Century
1999 Julie Harmon (gościnnie)
7.2
Luzik Guzik
Get Real
1999 Julie Harmon (gościnnie)
5.5 1998 Julie Harmon (gościnnie)
7.0
Ochrona absolutna
Total security
1997 Julie Harmon (gościnnie)
9.5
Okrutne ulice
EZ Streets
1996 Julie Harmon (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Julie Harmon (gościnnie)
7.0 1995 Julie Harmon (gościnnie)
7.5
Ziemia 2
Earth 2
1994 Julie Harmon (gościnnie)
8.6 1994 Julie Harmon (gościnnie)
6.5
Pełnia zła
Malice
1993 Julie Harmon (gościnnie)
7.6 1993 Julie Harmon (gościnnie)
6.5 1991 Julie Harmon (gościnnie)
8.0
Sprawiedliwi
Equal Justice
1990 Julie Harmon (gościnnie)
7.0 1987 Julie Harmon (gościnnie)
6.2 1982 Julie Harmon (gościnnie)
7.5 1982 Julie Harmon (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Debrah Farentino filmy Debrah Farentino najlepsze filmy Debrah Farentino zdjęcia Debrah Farentino galeria Debrah Farentino biografia Debrah Farentino nominacje Debrah Farentino nagrody i wyróżnienia Debrah Farentino filmografia Debrah Farentino aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.