David Zayas
Data urodzenia: 1969-12-31
Miejsce urodzenia: Portoryko
Stan cywilny: żona Liza Colón

Biografia:
W USA wielbiciele "Dextera" rozkoszują się już 3 sezonem serialu. Serialu przez wielu uwielbianego, przez wielu natomiast znienawidzonego,ale na pewno bardzo oryginalnego. Oczywiście największa w tym zasługa tytułowego Dextera, który mimo iż jest psychopatycznym mordercą wzbudza wielką sympatię telewidzów. Jednak serial ma to do siebie, że bez dobrych aktorów drugoplanowych nie istnieje. Nagroda Satellite dla Davida Zayasa za rolę Anglea Batisty w "Dexterze" mówi sama za siebie, kto tak naprawdę rządzi sercami fanów "Dextera" David urodził się w Portoryko, ale wyemigrował do USA i wychował się już na Bronksie. Od wczesnego dzieciństwa był zapalonym miłośnikiem filmów. Jednak po skończeniu szkoły średniej, aby utrzymać rodzinę, rozpoczął pracę w służbach porządkowych jako nowojorski gliniarz. We wczesnych latach 90. David stwierdził, że tak czy siak(choćby nie wiadomo co), musi grać. Zapisał się więc do szkółki aktorskiej nie porzucając munduru policjanta. Szybko dostrzeżono jego talent i zaczął grywać w różnych sztukach. W 1992r. zasilił szeregi LABirynth Theatre Company, w którym gra do dziś. W telewizji często występował w rolach policjantów. W pewnym momencie David zrozumiał, że aktorstwo widocznie jest mu pisane i porzucił bycie policjantem na rzecz udawania policjantów przed kamerą. Ma on na swoim koncie zarówno role czarnych charakterów, jak i te komediowe. Oprócz grania w serialach o tematyce policyjnej("The Beat") czy też więziennej ("Oz"), Zayasowi udało się zagrać małe role w wielkich filmach("16 Blocks", "The Savages", "Michael Clayton"). Dziś David Zayas to aktor profesjonalny i ceniony. Występuje zarówno na Broadwayu jak i podkłada głos w grach komputerowych. Można go także oglądać w przedstawieniach off-owych. Chyba nigdy jednak David nie przestanie grać gliniarzy. Widocznie w mundurze czuje się jak ryba w wodzie,bo rola detektywa o wielkim sercu i niezłomnych zasadach Angela Batisty przyniosła mu w 2007 roku statuetkę Satellite. Wygląda na to, że dziecięce marzenia Davida Zayasa się spełniają
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.4 2011 Salvatore (gościnnie)
0.0 2011 Angel Batista
0.0 2011 Angel Batista
0.0 2011 Angel Batista
0.0 2011 Angel Batista
6.7
Niezniszczalni
Expendables, The
2010 Angel Batista
6.4
13
2010 Angel Batista
6.5 2010 Angel Batista
4.5 2010 Angel Batista
7.5 2009 Angel Batista
7.9 2008 Angel Batista
7.9
Tożsamość szpiega
Burn Notice
2007 Angel Batista
8.3 2006 Angel Batista
8.2
Wyrok
Conviction
2006 Angel Batista
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Angel Batista
8.0
Anioły w Ameryce
Angels in America
2003 Super
7.3 2002 Ben Porterson (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Angel Batista
6.6
Ślepy tor
Yards, The
2000 Angel Batista
8.0
Patrol
Beat, The
2000 Angel Batista
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Angel Batista
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Angel Batista
7.7
Mamuśka
Stepmom
1998 Angel Batista
7.7
Powrót do raju
Return to Paradise
1998 Angel Batista
1.0 1998 Angel Batista
2.0 1997 Angel Batista
8.2
Oz
1997 Angel Batista
8.2
Oz
1997 Angel Batista
8.4
Ulice Nowego Jorku
New York Undercover
1994 Angel Batista
7.6 1993 Angel Batista

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

David Zayas filmy David Zayas najlepsze filmy David Zayas zdjęcia David Zayas galeria David Zayas biografia David Zayas nominacje David Zayas nagrody i wyróżnienia David Zayas filmografia David Zayas aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.