David Duchovny
Data urodzenia: 1960-08-07
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Téa Leoni (od 06.05.1997), córka Madelaine West (ur. 24.04.1999) i syn Kyd Miller (ur. 15.06.2002)

Biografia:
Studiował na Princeton University i literaturę angielską na Yale University. Kiedy nie jest na planie Z Archiwum X w Vancouver, mieszka w Malibu w Kaliforni.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.7
7.8
Z Archiwum X (1993)
The X Files

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2009 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.1
Ewolucja
Evolution
2001 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
7.6
Samotni Strzelcy
Lone Gunmen, The
2001 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.8
Wróć do mnie
Return to Me
2000 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
7.3 1998 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
7.4 1998 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
7.6
Seks w wielkim mieście
Sex and the City
1998 Jeremy (gościnnie)
6.7
Udając Boga
Playing God
1997 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.3 1995 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
7.6 1993 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.8 1993 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993
7.9 1992 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.3 1992 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
8.3 1992 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.9 1992 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.0
Julia ma dwóch kochanków
Julia Has Two Lovers
1991 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.2 1990 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
8.4 1990 Agent DEA Dennis / Denise Bryson (gościnnie)
8.4 1990 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
4.8
Nowy rok
New Year's Day
1989 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Fox Mulder (głos) (gościnnie)
6.9
Pracująca dziewczyna
Working Girl
1988 Fox Mulder (głos) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

David Duchovny filmy David Duchovny najlepsze filmy David Duchovny zdjęcia David Duchovny galeria David Duchovny biografia David Duchovny nominacje David Duchovny nagrody i wyróżnienia David Duchovny filmografia David Duchovny aktor David Duchovny reżyser David Duchovny scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.