Dash Mihok
Data urodzenia: 1974-05-24
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA

Biografia:
Dash Mihok urodził się w West Village w Nowym Jorku 24 maja 1974 roku. Jego rodzice od dzieciństwa mieszkali w Nowym Jorku. Zajmowali się dekorowaniem wnętrz. Dash uczył się w szkole państwowej Bronx High School of Science, ponieważ jego rodzice nie mieli pieniędzy by Dash mógł uczyć się w prestizowanej szkole prywatnej. Naukę w tej szkole zakończył w 1988 roku. Potem poszedł do innej, lepszej, szkoły City Kids. Naukę tam fundowało mu państwo. W szkole tej było jakby kilka grup. Mihok zapisał się do tej "dla młodych aktorów". Po ukończeniu nauki mógł śmiało powiedzieć, że jest młodym i dobrze zapowiadającym się aktorem. Jego pierwszą rolą była postać sportowaca w filmie "New York Undercover". Po tym debiucie przyszły kolejne propozycje. Dash zagrał w "NYPD Blue," i "Law & Order". Pierwszy raz zagrał głównego bohatera w 1994 roku w filmie "Black Is White". Potem pokazał się w thrillerze "Murderous Intent" produkowanym dla stacji CBS. Zagrał w filmie Barrego Levinsona "Sleepers". Jednak przełomem w jego karierze okazał się film Baz'a Luhrmanna "Romeo i Julia". Dash wcielił się w rolę Benvolia. Zagrał wspaniale! Stał się rozpoznawalny. Ludzie go uwielbiali. Stacja CBS zaproponowała mu udział w serialu "Pearl". Prpozycję przyjął i zagrał Rhea Pearlmana. W 1999 roku pokazał się widzom w dramacie "Felicity" realizowanym przez stację WB. Jego bohater to Lynn - dobry sportowiec specjalizujący się w pływaniu w Uniwersytecie w Nowym Jorku. Ten występ przysporzył mu kolejnych fanów! Potem zagrał małą rólkę w serialu "CSI: Crime Scene Investigation". Jego najnowszymi jak dotąd filmami są "The Day After Tomorrow" i "Mojave" (kręcone w maju 2004 roku).
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Clay (gościnnie)
7.0 2011 Clay (gościnnie)
6.4 2011 Clay (gościnnie)
0.0 2010 Clay (gościnnie)
8.0
Jak to się robi w Ameryce
How to Make It in America
2010 Clay (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Detektyw Frank Seabrook (gościnnie)
8.0
Gdzie pachną stokrotki
Pushing Daisies
2007 Clay (gościnnie)
3.8 2007 Clay (gościnnie)
7.9
Tożsamość szpiega
Burn Notice
2007 Clay (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Clay (gościnnie)
8.5
Życie ulicy
Street Time
2002 Clay (gościnnie)
6.4
Bez wyjścia
Nailed
2001 Clay (gościnnie)
7.0
Gniew oceanu
Perfect Storm, The
2000 Clay (gościnnie)
7.7
Cienka czerwona linia
Thin Red Line, The
1998 Clay (gościnnie)
7.7 1998 Clay (gościnnie)
8.0
Uśpieni
Sleepers
1996 Clay (gościnnie)
7.5
Wtajemniczenie
Foxfire
1996 Clay (gościnnie)
6.4
Perła
Pearl
1996 Clay (gościnnie)
0.0 1993 Clay (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Dash Mihok filmy Dash Mihok najlepsze filmy Dash Mihok zdjęcia Dash Mihok galeria Dash Mihok biografia Dash Mihok nominacje Dash Mihok nagrody i wyróżnienia Dash Mihok filmografia Dash Mihok aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.