Dariusz Toczek
Data urodzenia: 1972
Miejsce urodzenia: Węgorzewo, Polska

Biografia:
Urodził się w 1972 roku. Jest absolwentem Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie (ukończył ją w roku 1998). W tym samym roku otrzymał nagrodę Grand Prix na XVI Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi za rolę Siemiona Podsiekalnikowa (Sieni) w "Samobójcy" Erdmanna w reżyserii Jerzego Treli. W teatrze zadebiutował jednak dużo wcześniej, bo już jako dziesięciolatek. W latach 1992-93 występował Teatrze im. Stefana Jaracza w Olsztynie, w roku 1997 w Teatrze Starym w Krakowie, w latach 1998-2001 w Teatrze Bagatela w Krakowie, w roku 2002 w Teatrze Studio w Warszawie.
6.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Dozorca
5.8
Weselna Polka
Hochzeitspolka
2010 Rolnik
5.5 2009 Leon Majka
5.6 2009 Pielęgniarz Chudziak
6.4 2009 Lupa (gościnnie)
6.3 2008 Jan Karpiuk (gościnnie)
7.7 2007 Bartek
2.0 2007
5.7 2007 (głos)
6.4 2006 Franciszek
8.4 2006
3.4 2005 Romuś
3.5 2005 Klient "Serenady" spotykający się z Tereską (gościnnie)
5.0 2005 Blondynek w okularach na zebraniu (gościnnie)
5.3 2005 Marek (gościnnie)
3.5 2005 Jurek (gościnnie)
7.9 2004 "Złodziej" samochodu "Kruszona" (gościnnie)
5.7 2004 Ochroniarz Marek "Młody" (gościnnie)
6.1 2004 stróż
3.7 2004 Romuś
3.7 2004 Rycerz " Zbig" (gościnnie)
6.9 2004 Jarek (gościnnie)
5.8 2003 (gościnnie)
5.8
Mucha Lucha
¡Mucha Lucha!
2002 Rykoszet (polski dubbing)
6.3
Dziewczyny, chłopaki
Girlstuff/Boystuff
2002 Ben (polski dubbing)
7.2 2002 Jacek, przyjaciel Kasi i Tomka (głos)
6.3 2001 Jacek, syn Zenona N.
7.2
Jak dwie krople wody
So Little Time
2001 (polski dubbing)
5.7 2000 "Borsuk"
5.9 2000 Wartownik
7.6 2000 Marek
5.6 2000 Jacek
6.4 2000 Plutonowy, w cywilu woźnica w firmie Fijałkowskiego (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Dariusz Toczek filmy Dariusz Toczek najlepsze filmy Dariusz Toczek zdjęcia Dariusz Toczek galeria Dariusz Toczek biografia Dariusz Toczek nominacje Dariusz Toczek nagrody i wyróżnienia Dariusz Toczek filmografia Dariusz Toczek aktor Dariusz Toczek reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.