Dariusz Kordek
Data urodzenia: 1965-01-26
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Agnieszka Gewert (2001 - 2008, rozwód); 2. Eliza Jędrzejewska (od 7.08.2010), syn Maksymilian (ur.2009)

Biografia:
Absolwent PWST w Warszawie (1988), zadebiutował na małym ekranie w serialu TVP "W labiryncie" (1988). Pierwszą rolę kinową zagrał w dramacie sensacyjnym "Kroll" (1991) Władysława Pasikowskiego. Aktor Teatru Studio Buffo w Warszawie, zagrał m.in. biblijnego Józefa w musicalu "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". Występował w teatrach: Rampa w Warszawie, Teatrze im. Jana Kochanowskiego w Radomiu, Teatr im. W. Bogusławskiego w Kaliszu, Teatr Współczesnym w Wrocławiu.
5.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.3 2011 Leon (gościnnie)
6.6 2009 Andrzej, przyjaciel Grzegorza
6.3 2008 Dariusz Donat (gościnnie)
6.8 2007 Vip Lachnal
4.4 2006 Piotr Szlagier
3.4 2005 "Zicher"
3.7 2004 Mecenas "Zicher", mąż Kasi
6.9 2004 Damian Kaliński (gościnnie)
6.7 2003 Adam Lipko (gościnnie)
5.8 2003 Max Wernix (gościnnie)
7.4 2002 VIP, wspólnik Starewicza
7.2 2002 Ryszard, "przyszły niedoszły" Kasi (gościnnie)
7.3 2001 Mariano Italiano
4.7 2001 Stanisław "Maks" Stonko (gościnnie)
7.0 2001 Wujek Max
5.4 2000 Tadeusz Drabik, "właściciel" Toyoty
4.2 2000 Ksiądz Paweł, znajomy Ewy Werner (gościnnie)
6.8 1999 Chirurg opatrujący Aleksa
3.6 1999 Lekarz psychiatra
7.2 1997 Współpracownik "Gruchy"
6.9 1997
7.7 1995 Aktor występujący w reklamie szamponu(niewymieniony w czołówce)
7.3 1991 Kuba Berger, przyjaciel Krolla
7.7 1989 Student zoologii(gościnnie)
8.0 1988 Tajniak Uczestniczący w Próbie Aresztowania Wolanda (odcinek 2, 4)
6.5 1988 Marek Siedlecki
7.6 1988 Porucznik Burski z lotnictwa (gościnnie)
6.9 1986 Uczestnik powołania Teatru Młodego Aktora

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Dariusz Kordek filmy Dariusz Kordek najlepsze filmy Dariusz Kordek zdjęcia Dariusz Kordek galeria Dariusz Kordek biografia Dariusz Kordek nominacje Dariusz Kordek nagrody i wyróżnienia Dariusz Kordek filmografia Dariusz Kordek aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.