Danuta Stenka
Data urodzenia: 1961-10-10
Miejsce urodzenia: Sierakowice, Polska
Stan cywilny: mąż Janusz Grzelak, 2 córki: Paulina i Wiktoria

Biografia:
Utalentowana aktorka polska. W 1984 roku, zaraz po ukończeniu Studium Aktorskiego przy Teatrze Wybrzeże w Gdańsku, zadebiutowała na scenie Teatru Współczesnego w Szczecinie, gdzie występowała przez kolejne cztery lata. Następnie przeniosła się do Teatru Nowego w Poznaniu, a w 1991 roku została aktorką Teatru Dramatycznego w Warszawie.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.6 2012
0.0 2012 Margaret
6.9 2012 Elżbieta Bosak
7.0 2012 Margaret
6.2
Arktyka 3D
To the Arctic 3D
2012 (polski dubbing)
6.8 2011 Margaret
0.0 2011 Margaret
7.0 2011 Margaret
6.8 2011 Margaret
4.2 2010 Margaret
7.0 2010 Margaret
8.1 2008 Margaret
7.1 2008 Margaret
7.9 2007 Margaret
6.8 2007 Margaret
5.7 2006 Margaret
5.0 2005 Margaret
8.2 2005 Dzieciobójczyni (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Margaret
6.6 2003 Margaret
5.5 2002 Margaret
5.3 2001 Margaret
6.4 2000 Margaret
6.9 1998 Margaret
6.3 1997 Margaret
6.4 1997 Margaret
6.5 1997 Margaret
6.0 1996 Margaret
7.4 1996 Margaret
6.6 1995 Margaret
6.5 1995 Margaret
6.7 1995 Margaret
6.7 1992 Margaret
7.8 1988 Margaret
8.0 1983 Margaret
7.4
Nowy Scooby Doo
New Scooby-Doo Movies, The
1972 Margaret

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Danuta Stenka filmy Danuta Stenka najlepsze filmy Danuta Stenka zdjęcia Danuta Stenka galeria Danuta Stenka biografia Danuta Stenka nominacje Danuta Stenka nagrody i wyróżnienia Danuta Stenka filmografia Danuta Stenka aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.