Danny Trejo
Data urodzenia: 1944-05-16
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. żona, syn Danny Boy (ur. 1981); 2. Debbie Trejo, 2 dzieci: syn Gilbert (ur. 1988), córka Danielle (ur. 1994)

Biografia:
Danny już jako młodzieniec uzależniony był od narkotyków i popadał w konflikty z prawem. Dużo czasu spędzał na ringu bokserskim, a nawet dorobił się dwóch tytułów. Przez 11 lat na przemian trafiał do więzienia iz niego wychodził.Gdy aresztowano go za napad z bronią w ręku (był pod wpływem narkotyków) odbył 12 krokowy program rehabilitacyjny. Jego życie zmieniło się, podczas anonimowego spotkania uzależnionych od kokainy poznał młodego człowieka dzięki któremu w 1985 wystąpił w filmie "Runaway Train". Od tej pory Trejo dostawał drobne role oprychów a także szkolił aktorów do ról bokserów. Reżyser Andrej Konchalovsky zobaczył Dannyego gdy ten trenował Erica Roberts - z miejsca dostał rołe jego filmowego przeciwnika. Istotne było dla Dannego pokrewieństwo z Robertem Rodriguezem (zagrał między innymi w Desperado), który często bierze swojego kuzyna do roli filmowych oprychów.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2012 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2012 Hector Ramos (gościnnie)
5.5 2011 Drayke
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
4.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2011 Hector Ramos (gościnnie)
7.4 2010 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2010 Hector Ramos (gościnnie)
6.7
Maczeta
Machete
2010 Hector Ramos (gościnnie)
4.0 2010 Hector Ramos (gościnnie)
4.7 2010 Hector Ramos (gościnnie)
2.0 2010 Hector Ramos (gościnnie)
6.1 2010 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2010 Hector Ramos (gościnnie)
5.1
Gun
2010 Hector Ramos (gościnnie)
6.3 2010 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2009 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2009 Hector Ramos (gościnnie)
4.7 2009 Hector Ramos (gościnnie)
7.0 2009 Hector Ramos (gościnnie)
7.8
Współczesna rodzina
Modern Family
2009 Gus (gościnnie)
8.8 2008 Tortuga (gościnnie)
8.2
Synowie Anarchii
Sons of Anarchy
2008 Romero "Romeo" Parada
7.0
Jak obrabować Micka Jaggera
Knights of Prosperity, The
2007 Hector Ramos (gościnnie)
7.9
Tożsamość szpiega
Burn Notice
2007 Hector Ramos (gościnnie)
7.7
Więzy krwi
Blood Ties
2006 Hector Ramos (gościnnie)
8.8 2005 Hector Ramos (gościnnie)
7.7
Kości
Bones
2005 Biskup Edward Galano (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Hector Ramos (gościnnie)
8.0
Gwiezdne Wrota: Atlantyda
Stargate: Atlantis
2004 Hector Ramos (gościnnie)
8.3
Król koki
Kingpin
2003 Hector Ramos (gościnnie)
7.5 2002 Spyder Rudner (gościnnie)
7.3
Jezioro Salton
Salton Sea, The
2002 Hector Ramos (gościnnie)
8.7 2002 Hector Ramos (gościnnie)
8.1
Uziemieni
Grounded for Life
2001 Hector Ramos (gościnnie)
7.6 2001 Hector Ramos (gościnnie)
6.4
Uwikłany
Reindeer Games
2000 Hector Ramos (gościnnie)
7.3
Gniazdo os
Animal Factory
2000 Hector Ramos (gościnnie)
0.0 2000 Hector Ramos (gościnnie)
7.4
Bez pardonu
District, The
2000 Hector Ramos (gościnnie)
6.5
Zabójczy układ
Replacement Killers, The
1998 Hector Ramos (gościnnie)
7.2 1997 Hector Ramos (gościnnie)
7.4 1997 Hector Ramos (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Hector Ramos (gościnnie)
6.6
Jaguar
Jaguar, Le
1996 Hector Ramos (gościnnie)
7.4
Od zmierzchu do świtu
From Dusk Till Dawn
1996 Hector Ramos (gościnnie)
8.4
Tracey bierze na tapetę...
Tracey Takes On...
1996 Hector Ramos (gościnnie)
7.1 1995 Hector Ramos (gościnnie)
8.2
Gorączka
Heat
1995 Hector Ramos (gościnnie)
6.0
Moje szalone życie
Mi vida loca
1993 Hector Ramos (gościnnie)
7.6 1993 Hector Ramos (gościnnie)
6.0
Strażnik Teksasu
Walker, Texas Ranger
1993 Hector Ramos (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Spider-Man / Cesar Ocampo (gościnnie)
6.8
Obroża
Wedlock
1991 Hector Ramos (gościnnie)
7.9
Wojny narkotykowe - Camarena
Drug Wars: The Camarena Story
1990 Hector Ramos (gościnnie)
10.0 1990 Hector Ramos (gościnnie)
7.4
Osadzony
Lock Up
1989 Hector Ramos (gościnnie)
5.7 1989 Hector Ramos (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Danny Trejo filmy Danny Trejo najlepsze filmy Danny Trejo zdjęcia Danny Trejo galeria Danny Trejo biografia Danny Trejo nominacje Danny Trejo nagrody i wyróżnienia Danny Trejo filmografia Danny Trejo aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.