Daniel Zacapa
Data urodzenia: 1954
Miejsce urodzenia: Tegucigalpa, Honduras

Biografia:
Urodził się w stolicy Hondurasu, Tequcigalpie. Szybko uplasował się na miejscu jednego z najbardziej efektywnie pracujących aktorów. Jego różnorodne kreacje można podziwiać w takich filmach jak "Se7en" (1995), "Confessions of a Dangerous Mind" (2002), czy "Phenomenon", gdzie gra u boku takich gwaazd jak Walter Matthau, Morgan Freeman, Brad Pitt, Michelle Pfeiffer, Kurt Russell czy Mel Gibson. Udzielał się również w telewizji gdzie najbardziej znany jest z grania przez 3 serie w bardzo znanym serialu stacji "Showtime" - 'Resurrection Blvd.' Wielokrotnie pojawiał się na małym ekranie w takich produkcjach jak: "Medium", "Alias", "Nip/tuck", "Without a Trace", "Six Feet Under" i "N.Y.P.D. Blue". Był nominowany do nagrody ALMA w 1998 roku za pracę w 'Foto Novelas'. Wychowywał się w obszarze zatoki San Francisco i aktywnie działa na rzecz fundacji takich jak "Fundacja przeciw przemocy wśród młodzieży" w Północnej Kalifornii i "Woodcraft Rangers" in L.A. Daniel wielokrotnie otrzymywał nagrody od przedstawicieli Stanu Kalifornia i miasta Los Angeles, które uważają go za filar społeczności latynoskiej. Daniel jest zapalonym motocyklistą i wielkim fanem San Francisco Giants. Jest także partnerem i właścicielem spółki "The Alabama Coach Co." w Montevello w stanie Alabama i ojcem dwóch córek. Obecnie mieszka w dzielnicy West Los Angeles.
6.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Kapłan (gościnnie)
0.0 2011 Kapłan (gościnnie)
0.0 2011 Kapłan (gościnnie)
0.0 2010 Kapłan (gościnnie)
9.0 2009 Kapłan (gościnnie)
7.2 2009 Kapłan (gościnnie)
7.8
Mentalista
The Mentalist
2008 Woźny (gościnnie)
7.5
Skazany na śmierć
Prison Break
2005 Kapłan (gościnnie)
7.5
Trawka
Weeds
2005 Meksykański farmaceuta (gościnnie)
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Kapłan (gościnnie)
8.0
Bez skazy
Nip/Tuck
2003 Kapłan (gościnnie)
7.6
Puls miasta
Boomtown
2002 Kapłan (gościnnie)
7.3 2002 Luis Velasquez (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Kapłan (gościnnie)
6.7
Mexican
Mexican, The
2001 Kapłan (gościnnie)
7.9
Sześć stóp pod ziemią
Six Feet Under
2001 Pan Suarez Jr. (gościnnie)
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Kapłan (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Kapłan (gościnnie)
6.5 1997 Kapłan (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Kapłan (gościnnie)
7.5
Fenomen
Phenomenon
1996 Kapłan (gościnnie)
6.9
Gliniarz z dżungli
Sentinel, The
1996 Kapłan (gościnnie)
8.5
Siedem
Se7en
1995 Kapłan (gościnnie)
7.6 1995 Kapłan (gościnnie)
7.0 1995 Kapłan (gościnnie)
7.0
Diagnoza morderstwo
Diagnosis Murder
1993 Kapłan (gościnnie)
7.6 1993 Kapłan (gościnnie)
7.6
Star Trek: Stacja kosmiczna
Star Trek: Deep Space Nine
1993 Kapłan (gościnnie)
7.3 1990 Kapłan (gościnnie)
7.4 1990 Kapłan (gościnnie)
7.3
Nieustraszony
Knight Rider
1982 Kapłan (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Daniel Zacapa filmy Daniel Zacapa najlepsze filmy Daniel Zacapa zdjęcia Daniel Zacapa galeria Daniel Zacapa biografia Daniel Zacapa nominacje Daniel Zacapa nagrody i wyróżnienia Daniel Zacapa filmografia Daniel Zacapa aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.