Daniel Roebuck
Data urodzenia: 1963-03-04
Miejsce urodzenia: Bethlehem, Pensylwania, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty 1. Leslie (1983 - 1987, rozwód); 2. Kelly Durst (od 07.05.1994), 2 dzieci

Biografia:
Daniel Randall Roebuck urodził się 4 marca 1963 roku w Bethlehem, w stanie Pensylwania. Już w wieku 9 lat brał udział w różnych lokalnych imprezach okolicznościowych, gdzie popisywał się swoimi umiejętnościami aktorskimi. W wieku 13 pracował jako klown w objazdowym cyrku. Rozwijał swoje zainteresowania rzemiosłem artystycznym, zwłaszcza aktorstwem, reżyserią i pisaniem scenariuszy. Występował w lokalnych klubach, gdzie był etatowym magikiem i komikiem. W wieku 21 lat przeprowadził się do Los Angeles, gdzie zaczął grywać na deskach teatrów. Wystąpił w sztuce "Sarcophagus" w L.A.T.C., w przedstawieniu "No Time for Sergeants" oraz brał udział w światowej premierze "Holy Toledo" i "Who Killed Orson Welles". Jedną z jego pierwszych ról była postać nastoletniego zabójcy w dramacie Tima Huntera, "W zakolu rzeki". Największą popularność przyniosła mu jednak rola w serialu "Matlock", gdzie przez trzy sezony grał Clifforda Lewisa. Poza tym Roebuck wystąpił w wielu produkcjach telewizyjnych, takich jak np.: "Caught in the Crossfire", "Na tropie ojca", remake'u "Parszywej dwunastki" czy filmie "The Killing Mind on Lifetime". Pojawił się także w jednym z odcinków kultowego serialu "Star Trek: Następne pokolenie". W życiu prywatnym Daniel związany był z niejaką Leslie, która była jego żoną od 1983 roku. Małżeństwo zakończyło się jednak rozwodem w roku 1987. Jednak już po siedmiu latach aktor poślubił Kelly Durst, której mężem jest do dziś (05.10.2006) i z którą ma dwójkę dzieci.
6.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.4 2011 Porucznik Peter Orson (gościnnie)
0.0 2011 Pan Flannery (gościnnie)
5.2 2010 Pan Flannery (gościnnie)
0.0 2010 Pan Flannery (gościnnie)
6.2 2009 Pan Flannery (gościnnie)
5.6 2009 Pan Flannery (gościnnie)
6.9
Słoneczna Sonny
Sonny with a Chance
2009 Pan Flannery (gościnnie)
7.5
Gra pozorów
Dark Blue
2009 Pan Flannery (gościnnie)
7.3 2009 Paul Karofsky (gościnnie)
7.6
Jedenasta godzina
Eleventh Hour
2008 Pan Flannery (gościnnie)
7.8
Mentalista
The Mentalist
2008 Detektyw Wade (gościnnie)
8.0 2007 Pan Flannery (gościnnie)
7.7
Kości
Bones
2005 George Francis (gościnnie)
7.5
Zagubieni
Lost
2004 Leslie Artz (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Pan Flannery (gościnnie)
0.0 2003 Pan Flannery (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Pan Flannery (gościnnie)
7.8
Agenci NCIS
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 Pan Flannery (gościnnie)
7.5 2002 Larry Zwibell (gościnnie)
7.3 2002 Mark Bullock (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Pan Flannery (gościnnie)
7.6
Jordan
Crossing Jordan
2001 Pan Flannery (gościnnie)
7.9
Sześć stóp pod ziemią
Six Feet Under
2001 Seksoholik (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Pan Flannery (gościnnie)
6.8
Oszukać przeznaczenie
Final Destination
2000 Pan Flannery (gościnnie)
7.7
Łowcy Koszmaru
FreakyLinks
2000 Pan Flannery (gościnnie)
8.0 2000 Pan Flannery (gościnnie)
7.6
Zwariowany świat Malcolma
Malcolm in the Middle
2000 Pan Flannery (gościnnie)
7.6 2000 Pan Flannery (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Frank Rosetti (2006) (gościnnie)
7.2
Sprawy rodzinne 2
Family Law
1999 Pan Flannery (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Pan Flannery (gościnnie)
7.4
Wydział pościgowy
U.S. Marshals
1998 Pan Flannery (gościnnie)
4.7 1998 Pan Flannery (gościnnie)
8.4
Mściciel
Vengeance Unlimited
1998 Pan Flannery (gościnnie)
8.2 1998 Pan Flannery (gościnnie)
7.8
Dzień jak dzień
Any Day Now
1998 Pan Flannery (gościnnie)
6.9 1998 Pan Flannery (gościnnie)
6.9
KasaMowa
Money Talks
1997 Pan Flannery (gościnnie)
4.0 1997 Pan Flannery (gościnnie)
7.0
Nocna zmiana
Late Shift, The
1996 Pan Flannery (gościnnie)
7.7
Kameleon
Pretender, The
1996 Pan Flannery (gościnnie)
7.5
Zdarzyło się jutro
Early Edition
1996 Pan Flannery (gościnnie)
7.6
Drew Carey Show
Drew Carey Show, The
1995 Pan Flannery (gościnnie)
7.7
Ścigany
Fugitive, The
1993 Pan Flannery (gościnnie)
7.6 1993 Pan Flannery (gościnnie)
6.9
Nowe przygody Supermana
Lois & Clark: The New Adventures of Superman
1993 Pan Flannery (gościnnie)
6.3
Tylko ty
Only You
1992 Pan Flannery (gościnnie)
9.0 1991 Pan Flannery (gościnnie)
8.0 1990 Pan Flannery (gościnnie)
7.6
Zagubiony w czasie
Quantum Leap
1989 Pan Flannery (gościnnie)
7.2
Projekt X
Project X
1987 Pan Flannery (gościnnie)
7.9
Star Trek: Następne pokolenie
Star Trek: The Next Generation
1987 Pan Flannery (gościnnie)
6.3 1986 Pan Flannery (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Daniel Roebuck filmy Daniel Roebuck najlepsze filmy Daniel Roebuck zdjęcia Daniel Roebuck galeria Daniel Roebuck biografia Daniel Roebuck nominacje Daniel Roebuck nagrody i wyróżnienia Daniel Roebuck filmografia Daniel Roebuck aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.