Corey Feldman
Data urodzenia: 1971-07-16
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Vanessa Marcil (06.08.1989 - 01.01.1993, rozwód); 2. Susie Sprague (od 30.10.2002), syn Zen Scott (ur. 07.08.2004)

Biografia:
Młodzieżowy aktor amerykański popularny na przełomie lat 80-tych, znany głównie z ról komediowych. Występuje na ekranie od siódmego roku życia. Jako dziecko zagrał m.in. w "Gremlinach" [1980] Dante, "Goonies" [1985] Donnera i "Stań przy mnie" [1986] Reinera. Z późniejszych jego filmów warto wymienić: "Wojownicze żółwie Ninja" [1990) (udzielił głosu postaci Donatello), "Pulpety 4" [1992] i "Akademię plażową" [1994]. Próbował również swoich sił jako reżyser, producent i kompozytor.
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Ralph (gościnnie)
0.0 2010 Ralph (gościnnie)
3.5 2009 Ralph (gościnnie)
6.3 2004 Ralph (gościnnie)
8.5 2003 Ralph (gościnnie)
8.0
Królik Greg
Greg the Bunny
2002 Ralph (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Ralph (gościnnie)
8.7 1999 Ralph (gościnnie)
5.6
Gaz do dechy
Thief & the Stripper, The
1998 Ralph (gościnnie)
7.4
Kruk: Droga do nieba
Crow: Stairway to Heaven, The
1998 Ralph (gościnnie)
8.1 1996 Ralph (gościnnie)
5.9
Czerwona linia
Red Line
1995 Ralph (gościnnie)
5.9
Czerwona linia
Red Line
1995 Ralph (gościnnie)
7.7 1995 Ralph (gościnnie)
0.0 1995 Ralph (gościnnie)
7.4 1994 Ralph (gościnnie)
7.1
Prawo Burke'a
Burke's Law
1994 Ralph (gościnnie)
7.2 1993 Ralph (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Ralph (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Ralph (gościnnie)
7.3
Straceni chłopcy
Lost Boys, The
1987 Ralph (gościnnie)
10.0 1987 Ralph (gościnnie)
8.2
Stań przy mnie
Stand by Me
1986 Ralph (gościnnie)
7.6
Goonies
Goonies, The
1985 Ralph (gościnnie)
10.0 1983 Ralph (gościnnie)
5.5 1982 Ralph (gościnnie)
5.5 1982 Ralph (gościnnie)
8.2 1982 Ralph (gościnnie)
6.7
Zdrówko
Cheers
1982 Ralph (gościnnie)
5.5 1979 Ralph (gościnnie)
7.7 1977 Ralph (gościnnie)
6.5
Statek miłości
Love Boat, The
1977 Ralph (gościnnie)
7.8 1976 Ralph (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Corey Feldman filmy Corey Feldman najlepsze filmy Corey Feldman zdjęcia Corey Feldman galeria Corey Feldman biografia Corey Feldman nominacje Corey Feldman nagrody i wyróżnienia Corey Feldman filmografia Corey Feldman aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.