Clint Howard
Data urodzenia: 1959-04-20
Miejsce urodzenia: Burbank, Kalifornia, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty 1. żona (1986 - 1987, rozwód); 2. Melanie (od 29.10.1995)

Biografia:
Urodzony w 1959 roku młodszy brat reżysera Rona Howarda. Debiutował już w wieku 4 lat, jednak prawdziwą popularność zdobył dopiero w latach 90 - charakterystyczna twarz uczyniła z niego jednego z królów drugiego planu (występował między innymi u boku Roberta De Niro, Pameli Anderson, Eda Harrisa czy Mikea Myersa). W karierze często pomagał mu również brat - Clint pojawia się w prawie każdym filmie reżysera "Pięknegu umysłu" (między innymi w przeboju "Apollo 13". Dorobek aktorski Clinta Howarda doceniony został w 1998 na gali MTV Movie Awards. Przyznano mu wówczas ostatnią w historii MMA nagrodę za "całokształt twórczości". We wcześniejszych latach była ona formą żartu - przyznawano ją między innymi Godzilli i Jasonowi z "Piątku 13". Ten jeden, jedyny raz przyznano ją prawdziwej, żyjącej osobie (ku olbrzymiemu wzruszeniu całej rodziny Howardów). Ostatnio Clinta Howarda oglądać mogliśmy między innymi w filmach "Kot", "Austin Powers i Złoty Członek" oraz "Zaginione"
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Michael Carlin (gościnnie)
5.0 2011 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 2011 Michael Carlin (gościnnie)
5.8
Sekrety i grzeszki
Dilemma, The
2011 Michael Carlin (gościnnie)
10.0 2010 Michael Carlin (gościnnie)
5.0 2010 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 2009 Michael Carlin (gościnnie)
6.5 2009 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 2009 Michael Carlin (gościnnie)
7.8 2008 Michael Carlin (gościnnie)
7.3
Herosi
Heroes
2006 Tom Miller (gościnnie)
7.6
Mam na imię Earl
My Name Is Earl
2005 Michael Carlin (gościnnie)
7.6
Jordan
Crossing Jordan
2001 Michael Carlin (gościnnie)
7.3 2001 Michael Carlin (gościnnie)
7.8
Mój przyjaciel, Skip
My Dog Skip
2000 Michael Carlin (gościnnie)
8.7 1999 Michael Carlin (gościnnie)
7.4
Pistolet
Gun
1997 Michael Carlin (gościnnie)
7.3
Szaleństwa młodości
That Thing You Do!
1996 Michael Carlin (gościnnie)
6.3
Odmienić los
Unhook the Stars
1996 Michael Carlin (gościnnie)
3.4
Żyleta
Barb Wire
1996 Michael Carlin (gościnnie)
7.7
Kameleon
Pretender, The
1996 Michael Carlin (gościnnie)
7.4 1995 Michael Carlin (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Michael Carlin (gościnnie)
7.2 1993 Michael Carlin (gościnnie)
7.6
Star Trek: Stacja kosmiczna
Star Trek: Deep Space Nine
1993 Michael Carlin (gościnnie)
7.4
Za horyzontem
Far and Away
1992 Michael Carlin (gościnnie)
7.4
Ognisty podmuch
Backdraft
1991 Michael Carlin (gościnnie)
6.2
Jedwabne pończoszki
Silk Stalkings
1991 Michael Carlin (gościnnie)
7.4 1990 Michael Carlin (gościnnie)
6.8
Spokojnie, tatuśku
Parenthood
1989 Michael Carlin (gościnnie)
7.1
Tango i Cash
Tango & Cash
1989 Michael Carlin (gościnnie)
6.7
Koniec linii
End of the Line
1987 Michael Carlin (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Mullen (gościnnie)
7.8
Biografie
Biography
1987 Michael Carlin (gościnnie)
7.0 1986 Michael Carlin (gościnnie)
7.1
Widmo
Wraith, The
1986 Michael Carlin (gościnnie)
9.5 1986 Michael Carlin (gościnnie)
6.9
Kokon
Cocoon
1985 Michael Carlin (gościnnie)
7.6 1984 Michael Carlin (gościnnie)
6.6
Nocna zmiana
Night Shift
1982 Michael Carlin (gościnnie)
5.8 1977 Michael Carlin (gościnnie)
7.8
Nigdy nie obiecywałem ci ogrodu pełnego róż
I Never Promised You a Rose Garden
1977 Michael Carlin (gościnnie)
6.8 1977 Michael Carlin (gościnnie)
5.0 1976 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 1974 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 1974 Michael Carlin (gościnnie)
7.9 1974 Michael Carlin (gościnnie)
10.0 1973 Michael Carlin (gościnnie)
7.4
Ulice San Francisco
Streets of San Francisco, The
1972 Michael Carlin (gościnnie)
10.0 1971 Michael Carlin (gościnnie)
4.6 1970 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 1969 Michael Carlin (gościnnie)
6.7 1969 Michael Carlin (gościnnie)
6.7
Marcus Welby, lekarz medycyny
Marcus Welby, M.D.
1969 Michael Carlin (gościnnie)
8.0 1969 Michael Carlin (gościnnie)
10.0 1966 Michael Carlin (gościnnie)
8.5 1966 Michael Carlin (gościnnie)
7.6 1966 Michael Carlin (gościnnie)
8.7 1965 Michael Carlin (gościnnie)
8.4 1965 Michael Carlin (gościnnie)
0.0 1964 Michael Carlin (gościnnie)
8.5 1963 Michael Carlin (gościnnie)
10.0 1963 Michael Carlin (gościnnie)
7.9 1963 Michael Carlin (gościnnie)
6.2 1962 Michael Carlin (gościnnie)
7.0 1961 Michael Carlin (gościnnie)
5.9 1960 Michael Carlin (gościnnie)
7.4 1959 Michael Carlin (gościnnie)
7.4 1955 Michael Carlin (gościnnie)
8.7 1954 Michael Carlin (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Clint Howard filmy Clint Howard najlepsze filmy Clint Howard zdjęcia Clint Howard galeria Clint Howard biografia Clint Howard nominacje Clint Howard nagrody i wyróżnienia Clint Howard filmografia Clint Howard aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.