Clea DuVall
Data urodzenia: 1977-09-25
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA

Biografia:
Clea DuVall (Clea Helen D'etienne DuVall) urodziła się 25 września 1977 roku w Los Angeles. W czerwcu 1995 roku ukończyła Los Angeles High School of the Arts, gdzie po raz pierwszy zainteresowała się aktorstwem. W czasie nauki rozpoczęła grę w teatrze, jak również uczęszczała na prywatne kursy aktorstwa. Po ukończeniu szkoły rozpoczęła pracę jako aktorka i od tamtej pory pracuje bez przerwy. Została zauważona przez szerszą publiczność dopiero po występie w niezależnej produkcji How to Make the Cruelest Month na festiwalu w Sundance w 1998 roku. Rozpoczęła wtedy oszałamiającą karierę w Hollywood. Popyt na filmy z jej udziałem wzrósł w znacznym stopniu, pozwalając jej zagrać w produkcjach przeznaczonych na mały i duży ekran e, m.in. w Ostrym Dyżurze (ER), Buffy - postrachu wampirów (Buffy The Vampire Slayer), jak również w mniej znanych w Polsce The Defenders czy Dangerous Minds czy też Tożsamość.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2012 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.3 2012 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.4 2012 Cora Lijek
7.8 2011 Wendy
7.3 2010 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.8
Magia kłamstwa
Lie to Me
2009 Michelle Russell (gościnnie)
7.3
Ocalić Grace
Saving Grace
2007 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.7
Prywatna praktyka
Private Practice
2007 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.3
Herosi
Heroes
2006 Audrey Hanson (gościnnie)
7.7
Kości
Bones
2005 McKenna Grant (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Jennifer Robinson (gościnnie)
8.1 2003 Sophie
7.3 2002 Lyla Moore (gościnnie)
6.7
Ścigany
Fugitive, The
2000 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Abigail Spencer (gościnnie)
7.1
Cała Ona
She's All That
1999 Jennifer Robinson (gościnnie)
8.1
Przerwana lekcja muzyki
Girl, Interrupted
1999 Jennifer Robinson (gościnnie)
6.6
Żona astronauty
Astronaut's Wife, The
1999 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.4
Asy z klasy
Popular
1999 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Jennifer Robinson (gościnnie)
6.4
Oni
Faculty, The
1998 Jennifer Robinson (gościnnie)
7.2
Buffy: Postrach wampirów
Buffy the Vampire Slayer
1997 Jennifer Robinson (gościnnie)
5.2 1996 Jennifer Robinson (gościnnie)
0.0

0 Jennifer Robinson (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Clea DuVall filmy Clea DuVall najlepsze filmy Clea DuVall zdjęcia Clea DuVall galeria Clea DuVall biografia Clea DuVall nominacje Clea DuVall nagrody i wyróżnienia Clea DuVall filmografia Clea DuVall aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.