Christina Applegate
Data urodzenia: 1971-11-25
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: mąż Johnathon Schaech (20.10.2001 - 10.08.2007, rozwód)

Biografia:
Christina Applegate występuje na scenie, w telewizji i filmie od lat. Grała rolę tytułową w sitcomie Jesse (polski tytuł: "Jej cały świat"] [1998-2000], a przez jedenaście sezonów występowała jako Kelly w serialu "Świat według Bundych" [1987-1997]. Na dużym ekranie partnerowała Gwyneth Paltrow w filmie "View from the Top" [2003], w reżyserii Bruno Barreto, a z Cameron Diaz zagrała w komedii obyczajowej "Sweetest Thing" [2002]. Jej filmografia obejmuje również takie tytuły jak: "Nie mów mamie, że opiekunka nie żyje" [1991], "Dziki Bill" [1995] "Marsjanie atakują! [1996], "Mafia!" [1998], "Mocne uderzenie" [1998], "Goście, goście w Ameryce" [2001] czy "Wonderland" [2003]. Mimo licznych obowiązków, Christina występuje też na scenie, między innymi z Geną Rawlands w sztuce "The Third Day", w inscenizacji Johna Cassavetesa.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.5 2011 Amy Green (gościnnie)
6.6
Stosunki międzymiastowe
Going the Distance
2010 Amy Green (gościnnie)
7.6 2009 Amy Green (gościnnie)
9.1
Nie bój się lwa
Father of the Pride
2004 Amy Green (gościnnie)
7.4 2003 Amy Green (gościnnie)
7.0 2003 Amy Green (gościnnie)
6.6
Mocne uderzenie
Big Hit, The
1998 Amy Green (gościnnie)
6.8 1998 Amy Green (gościnnie)
7.0 1997 Amy Green (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Amy Green (gościnnie)
6.5
Dziki Bill
Wild Bill
1995 Amy Green (gościnnie)
7.9
Przyjaciele
Friends
1994 Amy Green (gościnnie)
8.3 1992 Amy Green (gościnnie)
9.5 1991 Amy Green (gościnnie)
8.1 1989 Amy Green (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Kelly Bundy
8.0 1987 Amy Green (gościnnie)
10.0 1986 Amy Green (gościnnie)
8.0 1985 Amy Green (gościnnie)
7.0 1984 Amy Green (gościnnie)
2.1 1982 Amy Green (gościnnie)
8.2 1982 Amy Green (gościnnie)
7.5
Ojciec Murphy
Father Murphy
1981 Amy Green (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Christina Applegate filmy Christina Applegate najlepsze filmy Christina Applegate zdjęcia Christina Applegate galeria Christina Applegate biografia Christina Applegate nominacje Christina Applegate nagrody i wyróżnienia Christina Applegate filmografia Christina Applegate aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.