Chi McBride
Data urodzenia: 1961-09-23
Miejsce urodzenia: Chicago, Illinois, USA
Stan cywilny: żona Katie McKinley (od 1982)

Biografia:
Urodził się i wychował w Chicago. Stąd prawdopodobnie wzięło się jego imię - utworzone z pierwszych trzech liter rodzinnego miasta - które mimo to powinno wymawiać się "szai" . Olbrzym - 196 cm wzrostu. Początkowo nie planował, że zostanie aktorem. Pierwszą rolę zaliczył dopiero po "trzydziestce". Przez cztery lata pracował przy sitcomie "The John Larroquette Show". Nie przeszkodziło mu to jednak w zagraniu kilku ról w filmach i telewizji. Wystąpił w trzeciej części trylogii HBO "Cosmic Slop", a także w filmie "What's Love Got to Do With It?", co zaowocowało jego pierwszą współpracą z Lawrencem Fishburnem. Zagrał również u boku Michaela J. Foxa w "The Frighteners".
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
8.4 2011 Edward Vogler (gościnnie)
8.3 2011 Prokurator okręgowy Wolf (gościnnie)
9.3 2010 Edward Vogler (gościnnie)
8.0
Gdzie pachną stokrotki
Pushing Daisies
2007 Edward Vogler (gościnnie)
6.5
Zakładnicy
Nine, The
2006 Edward Vogler (gościnnie)
7.9
Świry
Psych
2006 Edward Vogler (gościnnie)
8.1
Jak poznałem waszą matkę
How I Met Your Mother
2005 Rod (gościnnie)
8.0
Instynkt mordercy
Killer Instinct
2005 Edward Vogler (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Edward Vogler (gościnnie)
7.5 2002 Burmistrz Ray Nicholson (gościnnie)
3.0 2001 Edward Vogler (gościnnie)
7.4
60 sekund
Gone in Sixty Seconds
2000 Edward Vogler (gościnnie)
7.6 2000 Edward Vogler (gościnnie)
7.6 2000 Edward Vogler (gościnnie)
6.5 1998 Edward Vogler (gościnnie)
7.1
Gangster
Hoodlum
1997 Edward Vogler (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Edward Vogler (gościnnie)
7.0
Przerażacze
Frighteners, The
1996 Edward Vogler (gościnnie)
6.7 1993 Edward Vogler (gościnnie)
6.5
Fałszywy senator
Distinguished Gentleman, The
1992 Edward Vogler (gościnnie)
8.3 1992 Edward Vogler (gościnnie)
7.6
Bajer z Bel-Air
Fresh Prince of Bel-Air, The
1990 Edward Vogler (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Dexter (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Chi McBride filmy Chi McBride najlepsze filmy Chi McBride zdjęcia Chi McBride galeria Chi McBride biografia Chi McBride nominacje Chi McBride nagrody i wyróżnienia Chi McBride filmografia Chi McBride aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.