Cheech Marin
Data urodzenia: 1946-07-13
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: trzykrotnie żonaty: 1. Rikki Marin (01.11.1975 - 1984, rozwód), dziecko; 2. Patti Heid (od 01.04.1986, rozwód), 2 dzieci: syn Joey (ur. 1985) i córka Jasmine (ur. 1992); 3. Natasha Rubin (od 08.08.2009)

Biografia:
Cheech Marin urodził się 13 lipca 1946 roku w Los Angeles. Jest cenionym aktorem telewizyjnym i kinowym. Wielką popularność zyskał dzięki serii filmów ze swym udziałem "Cheech and Chong" oraz serialowi "Nash Bridges", z udziałem Dona Johnsona, w którym wcielił się policyjnego detektywa z San Francisco. Inne filmy z jego udziałem to: "Tin Cup", "Paulie - gadający ptak", "Wielka biała pięść". Zagrał też w kilku filmach Roberta Rodrigueza, były to m.in.: "Od zmierzchu do świtu", gdzie zagrał potrójną rolę, "Desperado", "Mali agenci" oraz "Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2". Użyczył również swojego głosu w filmach "Król Lew", "Oliver i spółka" oraz "Santo Bugito". W 2010 roku zagrał drugoplanową rolę w kolejnym dziele Rodrigueza - "Maczeta".
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.7 2011 Otis Sharon (gościnnie)
0.0 2011 Otis Sharon (gościnnie)
6.7
Maczeta
Machete
2010 Otis Sharon (gościnnie)
7.0 2010 Otis Sharon (gościnnie)
10.0 2009 Otis Sharon (gościnnie)
10.0 2006 Otis Sharon (gościnnie)
7.4 2006 Otis Sharon (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Otis Sharon (gościnnie)
7.5
Zagubieni
Lost
2004 David Reyes (gościnnie)
10.0 2004 Otis Sharon (gościnnie)
0.0 2003 Otis Sharon (gościnnie)
8.5 2003 Otis Sharon (gościnnie)
8.7 2002 Otis Sharon (gościnnie)
6.3
Dar z nieba
Picking up the Pieces
2000 Otis Sharon (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Otis Sharon (gościnnie)
8.7 1998 Otis Sharon (gościnnie)
7.8 1997 Carlos Ramirez (gościnnie) (głos)
8.8 1997 Otis Sharon (gościnnie)
7.4
Od zmierzchu do świtu
From Dusk Till Dawn
1996 Otis Sharon (gościnnie)
8.4
Tracey bierze na tapetę...
Tracey Takes On...
1996 Otis Sharon (gościnnie)
7.1 1995 Otis Sharon (gościnnie)
5.7 1994 Otis Sharon (gościnnie)
7.8 1994 Otis Sharon (gościnnie)
7.0 1992 Otis Sharon (gościnnie)
8.0
Życie jak sen
Dream On
1990 Otis Sharon (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Otis Sharon (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Buck (gościnnie) (głos)
7.0 1987 Otis Sharon (gościnnie)
6.0
Dom przy Echo Park
Echo Park
1986 Otis Sharon (gościnnie)
7.6
Po godzinach
After Hours
1985 Otis Sharon (gościnnie)
7.3
Żółtobrody
Yellowbeard
1983 Otis Sharon (gościnnie)
10.0 1981 Otis Sharon (gościnnie)
0.0

0 Otis Sharon (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Cheech Marin filmy Cheech Marin najlepsze filmy Cheech Marin zdjęcia Cheech Marin galeria Cheech Marin biografia Cheech Marin nominacje Cheech Marin nagrody i wyróżnienia Cheech Marin filmografia Cheech Marin aktor Cheech Marin scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.