Charles S. Dutton
Data urodzenia: 1951-01-30
Miejsce urodzenia: Baltimore, Maryland, USA
Stan cywilny: żona Debbi Morgan (31.12.1989 - 1994, rozwód)

Biografia:
Czarnoskóry aktor amerykański Charles S. Dutton przyszedł na świat 30 stycznia 1951 roku w Baltimore, w stanie Maryland. Ukończył Towson University w Baltimore oraz szkołę dramatyczną w Yale. Jest cenionym aktorem teatralnym i telewizyjnym, wystąpił m.in. w serialu "Zabójstwo Mary Phagan"(1988) u boku Jacka Lemmona. Zdobył trzykrotnie nagrodę Emmy za rolę George 'Blue' Epps w miniserialu "The Corner" (2000), jako Leonard Marshall w serialu "The Practice" (2002) oraz za postać Cheta Collinsa w serialu "Without a Trace" (2003).
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.8 2011 Detektyw Granger (gościnnie)
0.0 2011 Rodney Foreman (gościnnie)
6.0 2010 Rodney Foreman (gościnnie)
6.0 2009 Rodney Foreman (gościnnie)
7.5
Gra pozorów
Dark Blue
2009 Rodney Foreman (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Pastor Damon (gościnnie)
9.0 2007 Rodney Foreman (gościnnie)
7.1 2005 Rodney Foreman (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Rodney Foreman (gościnnie)
8.9 2004 Rodney Foreman (gościnnie)
7.3 2004 Talmadge Neville (gościnnie)
8.0
Słowo na L
L Word, The
2004 Rodney Foreman (gościnnie)
7.0 2003 Rodney Foreman (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Rodney Foreman (gościnnie)
8.0
Ed
2000 Rodney Foreman (gościnnie)
6.9
Kto zabił ciotkę Cookie?
Cookie's Fortune
1999 Rodney Foreman (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Oficer Leon Wilmore (gościnnie)
6.7
Czarny pies
Black Dog
1998 Rodney Foreman (gościnnie)
5.6
Mutant
Mimic
1997 Rodney Foreman (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Rodney Foreman (gościnnie)
8.2
Oz
1997 Rodney Foreman (gościnnie)
8.2
Oz
1997 Rodney Foreman (gościnnie)
7.1
Autobus
Get on the Bus
1996 Rodney Foreman (gościnnie)
8.5
Siedem
Se7en
1995 Rodney Foreman (gościnnie)
7.2
Płacz, ukochany kraju
Cry, the Beloved Country
1995 Rodney Foreman (gościnnie)
6.8
Gra o przeżycie
Surviving the Game
1994 Rodney Foreman (gościnnie)
7.9 1993 Rodney Foreman (gościnnie)
6.5
Fałszywy senator
Distinguished Gentleman, The
1992 Rodney Foreman (gościnnie)
7.5
Obcy 3
Alien³
1992 Rodney Foreman (gościnnie)
7.2 1991 Rodney Foreman (gościnnie)
10.0
Roc
1991 Rodney Foreman (gościnnie)
7.7
Czy boisz się ciemności?
Are You Afraid of the Dark?
1991 Rodney Foreman (gościnnie)
6.7
Szalony Megs
Jacknife
1989 Rodney Foreman (gościnnie)
6.4 1985 Rodney Foreman (gościnnie)
7.0
Cagney i Lacey
Cagney & Lacey
1982 Rodney Foreman (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Charles S. Dutton filmy Charles S. Dutton najlepsze filmy Charles S. Dutton zdjęcia Charles S. Dutton galeria Charles S. Dutton biografia Charles S. Dutton nominacje Charles S. Dutton nagrody i wyróżnienia Charles S. Dutton filmografia Charles S. Dutton aktor Charles S. Dutton reżyser Charles S. Dutton scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.