Cezary Harasimowicz
Data urodzenia: 1955-08-20
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska

Biografia:
Scenarzysta, aktor. Po ukończeniu średniej szkoły muzycznej studiował historię sztuki w londyńskim Cortauld Institute of Art i polonistykę na KUL. W 1980 roku ukończył Studium Aktorskie przy Teatrze Polskim we Wrocławiu, po czym przez cztery lata występował na scenie tego teatru. W 1986 r.został absolwentem Zaocznego Wyższego Zawodowego Studium Scenariuszowego PWSFTviT w Łodzi. Jest autorem scenariuszy i dialogów do wielu filmów, zagrał główną rolę w "Sezonie na bażanty" Wiesława Saniewskiego, ostatnio sprawdził się także jako dramaturg (jego dramat "Dziesięć pięter" zajął I miejsce w konkursie ogłoszonym przez Telewizję Polską, a w marcu 2000 r. został opublikowany w miesięczniku "Dialog". Cezary Harasimowicz jest członkiem Gildii Scenarzystów Polskich - stowarzyszenia tak elitarnego, że prawie nie znanego.
6.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2010 Tomek
3.2 2009 Tomek
7.6 2000 Tomek
6.4 2000
7.6 1997 Tomek
8.0 1994 Tomek
4.0
Kim był Joe Luis?
Kuka on Joe Louis?
1992 Tomek
7.7 1989 Tomek
7.3 1989 Tomek
7.8 1988 Starosta Kazimierz Kornicki, wysłannik księcia Ostrogskiego
7.7 1986 Wojtek, kierowca Kłuska
7.1 1983 Tomek
7.1 1976 Arystokrata (niewymieniony w czołówce)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Cezary Harasimowicz filmy Cezary Harasimowicz najlepsze filmy Cezary Harasimowicz zdjęcia Cezary Harasimowicz galeria Cezary Harasimowicz biografia Cezary Harasimowicz nominacje Cezary Harasimowicz nagrody i wyróżnienia Cezary Harasimowicz filmografia Cezary Harasimowicz aktor Cezary Harasimowicz scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.