Carrie Fisher
Data urodzenia: 1956-10-21
Miejsce urodzenia: Beverly Hills, Kalifornia, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1/ Paul Simon (16.08.1983 - 1984, rozwód); 2/ Bryan Lorde (07.04.1993 - 24.05.1995, rozwód), córka Billie Catherine (ur. 1992)

Biografia:
Córka artystów: Debbie Reynolds i Eddiego Fishera. Ojciec zostawił je, gdy miała trzy lata (dla Elizabeth Taylor). Wychowywała ją głównie matka, w przerwach kiedy nie grała. Dzięki "Gwiezdnym Wojnom" przeszła do historii kina. Podczas gry w "Blues Brothers" wpadła w "złe towarzystwo". Ma na koncie narkotykowe ekscesy z Johnem Belushim, Danem Aykroydem i Robinem Williamsem. Po śmierci Belushiego, pocieszając Dana, wpadła w alkoholizm. Jednak podniosła się z tego, zaczęła pisać książki, początkowo dla dzieci. Potem napisała "Pocztówki znad krawędzi" na bazie swojej autobiografii, które później przeniesiono (z jej udziałem) na ekran. Od paru lat znów zaczyna pojawiać się w filmach i przy ich produkcji. Była jedną z recenzentek scenariusza do pierwszego epizodu "Gwiezdnych Wojen". Ostatnio zajęła się także produkcją. Wyprodukowała na przykład film telewizyjny "These Old Boards", oparty na jej scenariuszu. Zagrała tam także niewielką rolę.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2009 Pauline Kahn (gościnnie)
5.8
Ty będziesz następna
Sorority Row
2009 Pauline Kahn (gościnnie)
7.0 2007 Pauline Kahn (gościnnie)
7.5
Trawka
Weeds
2005 Adwokat Celii (gościnnie)
7.9 2004 Pauline Kahn (gościnnie)
8.0
Ekipa
Entourage
2004 Anna Fowler (gościnnie)
0.0 2003 Pauline Kahn (gościnnie)
7.1
Wielki podryw
Heartbreakers
2001 Pauline Kahn (gościnnie)
7.2 2001 Pauline Kahn (gościnnie)
5.9
Krzyk 3
Scream 3
2000 Pauline Kahn (gościnnie)
8.7 1999 Pauline Kahn (gościnnie)
6.4
Wiecie, jak jest...
It's Like, You Know...
1999 Pauline Kahn (gościnnie)
8.0
Głowa rodziny
Family Guy
1999 Angela (głos) (gościnnie)
7.4 1998 Pauline Kahn (gościnnie)
7.6
Seks w wielkim mieście
Sex and the City
1998 (gościnnie) (ona sama)
7.4
Pistolet
Gun
1997 Pauline Kahn (gościnnie)
7.6 1994 Pauline Kahn (gościnnie)
6.8 1993 Pauline Kahn (gościnnie)
7.6
To jest moje życie
This Is My Life
1992 Pauline Kahn (gościnnie)
4.5
Słodki rewanż
Sweet Revenge
1990 Pauline Kahn (gościnnie)
7.5
Kiedy Harry poznał Sally
When Harry Met Sally...
1989 Pauline Kahn (gościnnie)
10.0 1987 Pauline Kahn (gościnnie)
7.9
Hannah i jej siostry
Hannah and Her Sisters
1986 Pauline Kahn (gościnnie)
6.3
Człowiek w czerwonym bucie
Man with One Red Shoe, The
1985 Pauline Kahn (gościnnie)
6.8
Garbo mówi
Garbo Talks
1984 Pauline Kahn (gościnnie)
9.3 1982 Pauline Kahn (gościnnie)
5.1
Hotel 'Tęcza'
Under the Rainbow
1981 Pauline Kahn (gościnnie)
7.6
Blues Brothers
Blues Brothers, The
1980 Pauline Kahn (gościnnie)
7.0 1976 Pauline Kahn (gościnnie)
6.4
Szampon
Shampoo
1975 Pauline Kahn (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Carrie Fisher filmy Carrie Fisher najlepsze filmy Carrie Fisher zdjęcia Carrie Fisher galeria Carrie Fisher biografia Carrie Fisher nominacje Carrie Fisher nagrody i wyróżnienia Carrie Fisher filmografia Carrie Fisher aktor Carrie Fisher scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.