Carmen Electra
Data urodzenia: 1972-04-20
Miejsce urodzenia: Sharonville, Ohio, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Dennis Rodman (14.11.1998 - 06.04.1999, rozwód); 2. David M. Navarro (22.11.2003 - 20.02.2007, rozwód)

Biografia:
Tara Leigh Patrick posiada korzenie irlandzkie, niemieckie oraz Indian Cherokee. W młodości mieszkała w White Oak wraz ze swoimi rodzicami i tam też rozpoczęła w wieku 9 lat naukę w szkole artystycznej. Uczęszczała również na lekcje śpiewu oraz była choreografem w szkolnym teatrze. W 1987 roku, w wieku 15 lat, przeniosła się do Minneapolis, gdzie mieszkała jej siostra i siostra przyrodnia. By zarobić pieniądze pracowała jako modelka w domu towarowym. W 1991 roku przeniosła się do Los Angeles i w przeciągu tygodnia poznała samego Prince'a. Pod jego wpływem zmieniła swoje nazwisko na Carmen Electra, gdyż powiedział jej, że wygląda jak Carmen. Z kolei nazwisko Electra pochodzi od nazwy bogini. Pod jego skrzydłami trafiła do wytwórni Paisley Park Records i wydała swój album muzyczny, który jednak nie przyniósł jej wielkiego rozgłosu. Lata 1993- 1995 to czas stracony dla Carmen. W końcu postanowiła coś osiągnąć w życiu i pojawiła się najpierw w telewizyjnym show "All That", a później coraz częściej zaczęła pozować nago, by w końcu pojawić na łamach Playboy'a w maju 1996 roku. Dodatkowo wystąpiła w filmie video tworzonym przez Playboy'a i została Cheerleaders Playboy'a. Także w tym roku została jednym z gospodarzy programu Loveline w MTV. Prawdziwą sławę przyniosła jednak rola gospodarza programu Singled Out w MTV, który wystartował w lutym 1997 roku. Carmen prowadzi dość burzliwe życie osobiste i wiąże się z prawdziwymi oryginałami. Przez pewien czas związana była z B-Real'em z zespołu Cypress Hill. Carmen znana jest bardziej z rubryk towarzyskich niz osiągnięć aktorskich ;)
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
8.6 2010 (gościnnie) (ona sama)
8.5 2009 (gościnnie) (ona sama)
8.8 2005 (gościnnie) (ona sama)
7.6
Amerykański tata
American Dad!
2005 (gościnnie) (ona sama)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 (gościnnie) (ona sama)
7.8 2004 (gościnnie) (ona sama)
8.1 2004 (gościnnie) (ona sama)
7.8
Kosmoloty
Tripping the Rift
2004 (gościnnie) (ona sama)
6.3
Carmen i Dave
Til Death Do Us Part: Carmen + Dave
2004 (gościnnie) (ona sama)
7.4 2003 (gościnnie) (ona sama)
7.5 2002 Chloe Blackburn (gościnnie)
6.5
Perfumy
Perfume
2001 (gościnnie) (ona sama)
8.1
Luz we dwóch
Off Centre
2001 (gościnnie) (ona sama)
7.7 2001 (gościnnie) (ona sama)
6.4
Straszny film
Scary Movie
2000 (gościnnie) (ona sama)
9.2 2000 (gościnnie) (ona sama)
6.0
Zatoka Marlina
Hyperion Bay
1998 (gościnnie) (ona sama)
5.3 1997 (gościnnie) (ona sama)
5.7
Operacja 'Hamburger'
Good Burger
1997 (gościnnie) (ona sama)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 (gościnnie) (ona sama)
6.8
Ja się zastrzelę
Just Shoot Me!
1997 (gościnnie) (ona sama)
6.9 1996 (gościnnie) (ona sama)
7.6
Niebieski Pacyfik
Pacific Blue
1996 (gościnnie) (ona sama)
8.1 1996 (gościnnie) (ona sama)
5.9
Nocny patrol
Baywatch Nights
1995 (gościnnie) (ona sama)
7.6
Drew Carey Show
Drew Carey Show, The
1995 (gościnnie) (ona sama)
8.3 1992 (gościnnie) (ona sama)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 (głos) (ona sama) (gościnnie)
5.7 1989 (gościnnie) (ona sama)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Carmen Electra filmy Carmen Electra najlepsze filmy Carmen Electra zdjęcia Carmen Electra galeria Carmen Electra biografia Carmen Electra nominacje Carmen Electra nagrody i wyróżnienia Carmen Electra filmografia Carmen Electra aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.