Cara Buono
Data urodzenia: 1971-03-01
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA

Biografia:
Cara Buono urodziła się (1 marca 1974 roku) i wychowywała w Nowym Jorku. Zaczęła interesować się aktorstwem, pisaniem scenariuszy i reżyserią. Chciała grać. Bez pomocy rodziny i przyjaciół wyprowadziła się na "własne śmieci" i zaczęła uczęszczać na castingi. Pomimo braku doświadczenia otrzymała główną rolę Harvey Fierstein w przedstawieniu "Spook House". Kariera Cary zaczęła nabierać tempa. Aktorka grała na scenie na Broadway-u, a potem zaczęła karierę filmową. Zagrała u boku Ethana Hawke`a i Jeremy`ego Irons`a w "Krainie wód" (1992). Potem posypały się i inne propozycje filmowe, a Cara zagrała w filmach "Chutney Popcorn" (1999), "Szczęśliwy traf" (2000), "Razem i oddzielnie" oraz "Nina albo Nina" (1999), w którym była również producentką. Cara jest wspaniałą aktorką, ale fascynuje się także produkcją i reżyserią, w której również odnosi pewne sukcesy. Cara wyreżyserowała, wyprodukowała i napisała scenariusz do krótkometrażowego filmu "Baggage" (1997), gdzie zagrał Liev Schreiber. Napisała skrypty do "When The Cat's Away" z Bradem Andersonem oraz podpisała umowę z firmą Miramax, by nakręcić adaptację jednej z książek F. Scotta Fitzgeralda. Największą popularność przyniosła jej rola w ostatnim sezonie serialu stacji NBC "Brygada ratunkowa", gdzie grała sanitariuszkę Grace Foster. Cara ukończyła nauki polityczne i filologię angielską na Columbia University.
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Faye Miller (gościnnie)
6.1
Pozwól mi wejść
Let Me In
2010 Faye Miller (gościnnie)
8.0 2007 Faye Miller (gościnnie)
7.8
Bracia i siostry
Brothers & Sisters
2006 Faye Miller (gościnnie)
7.1
Mów mi swatka
Miss Match
2003 Faye Miller (gościnnie)
7.8
Agenci NCIS
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 Faye Miller (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Faye Miller (gościnnie)
7.4
Obława
Takedown
2000 Faye Miller (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Dziewczyna Erica (2002) (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Kelli Moltisanti (gościnnie)
7.2
Sprawy rodzinne 2
Family Law
1999 Faye Miller (gościnnie)
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Faye Miller (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Faye Miller (gościnnie)
7.2
Lulu na moście
Lulu on the Bridge
1998 Faye Miller (gościnnie)
8.0 1995 Faye Miller (gościnnie)
6.4
Rodeo w Nowym Jorku
Cowboy Way, The
1994 Faye Miller (gościnnie)
8.3 1991 Faye Miller (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Cara Buono filmy Cara Buono najlepsze filmy Cara Buono zdjęcia Cara Buono galeria Cara Buono biografia Cara Buono nominacje Cara Buono nagrody i wyróżnienia Cara Buono filmografia Cara Buono aktor Cara Buono reżyser Cara Buono scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.