Campbell Scott
Data urodzenia: 1961-07-19
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Kathleen McElfresh; 2. Anne Scott (1991 - 2001, rozwód), syn Malcolm (ur. 1998)

Biografia:
Syn aktora George'a C. Scotta i aktorki Colleen Dewhurst, już jako nastolatek występował w przedstawieniu "Rosencrantz and Guildenstern are Dead" przy Szkole Średniej Johna Jay'a w Cross River, w stanie Nowego Jorku. W 1983 roku ukończył wydział dramatu na Lawrence University w Appleton, w stanie Wisconsin. Uznanie zdobył rolą kinową jako Victor, który choruje na białaczkę, a opiekuje się nim Julia Roberts w dramacie "Za wcześnie umierać" (1991). Sprawdził się także jako reżyser filmu "Wielkie Otwarcie" (1996), a za swój debiut reżyserski został uhonorowany nagrodą krytyków filmowych w Nowego Jorku. W lipcu 1991 roku ożenił się z Anne, jednak po latach ich związek przestał istnieć. Ma syna (ur. 1998 r.).
8.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Gary
7.4
Niesamowity Spider-Man
Amazing Spider-Man, The
2012 Richard Parker
0.0 2011 Richard Parker
6.7
Strzeż się Gonza
Beware the Gonzo
2010 Richard Parker
7.3
Bananowy doktor
Royal Pains
2009 Richard Parker
8.0
Układy
Damages
2007 Richard Parker
7.8 2006 Richard Parker
7.2
Egzorcyzmy Emily Rose
Exorcism of Emily Rose, The
2005 Richard Parker
7.0 2003 Richard Parker
6.9
Niebo czy ziemia
Delivering Milo
2001 Richard Parker
0.0 2000 Richard Parker
9.0 1999 Richard Parker
6.1
Hiszpański więzień
Spanish Prisoner, The
1997 Richard Parker
8.0 1997 Richard Parker
8.0
Rodzinna wyprawa
Daytrippers, The
1996 Richard Parker
7.4
Pani Parker i krąg jej przyjaciół
Mrs. Parker and the Vicious Circle
1994 Richard Parker
6.3
Niewinni
Innocent, The
1993 Richard Parker
7.4
Umrzeć powtórnie
Dead Again
1991 Richard Parker
7.9
Za wcześnie umierać
Dying Young
1991 Richard Parker
7.0 1990 Richard Parker
8.1 1988 Richard Parker
5.7 1986 Richard Parker
6.4 1983 Richard Parker
7.0 1983 Richard Parker
8.2 1982 Richard Parker

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Campbell Scott filmy Campbell Scott najlepsze filmy Campbell Scott zdjęcia Campbell Scott galeria Campbell Scott biografia Campbell Scott nominacje Campbell Scott nagrody i wyróżnienia Campbell Scott filmografia Campbell Scott aktor Campbell Scott reżyser Campbell Scott scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.