Bryan Forbes
Data urodzenia: 1926-07-22
Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia, Wielka Brytania
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Constance Smith (10.02.1951 - 1955, rozwód); 2. Nanette Newman (od 27.08.1955), 2 córki: Sarah (ur. 21.05.1959) i Emma (ur. 14.05.1965)

Biografia:
Na razie brak danych na temat tej osoby.
6.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
6.6
Wielka gonitwa (1978)
International Velvet
8.9
Szepczące ściany (1967)
Whisperers, The
8.0
7.0
Pokój w kształcie L (1962)
L-Shaped Room, The

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2007 (on sam)
10.0 1993 (gościnnie) (on sam)
7.9 1992 Martin Porthill
6.6
Wielka gonitwa
International Velvet
1978 Martin Porthill
4.9 1968 Martin Porthill
7.0 1967 (on sam)
8.0
Król szczurów
King Rat
1965 Martin Porthill
7.5
Tylko dwóch może grać
Only Two Can Play
1962 Martin Porthill
7.0
Pokój w kształcie L
L-Shaped Room, The
1962 Martin Porthill
7.1
Działa Navarony
Guns of Navarone, The
1961 Cohn
7.7
Zmowa milczenia
Angry Silence, The
1960 Martin Porthill
4.0
Zdrajca jest wśród nas
Danger Within
1959 Martin Porthill
9.0
S.O.S. na Pacyfiku
SOS Pacific
1959 Martin Porthill
6.5
Niemowlę na manewrach
Baby and the Battleship, The
1956 Martin Porthill

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bryan Forbes filmy Bryan Forbes najlepsze filmy Bryan Forbes zdjęcia Bryan Forbes galeria Bryan Forbes biografia Bryan Forbes nominacje Bryan Forbes nagrody i wyróżnienia Bryan Forbes filmografia Bryan Forbes aktor Bryan Forbes reżyser Bryan Forbes scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.