Breckin Meyer
Data urodzenia: 1974-05-07
Miejsce urodzenia: Minneapolis, Minnesota, USA
Stan cywilny: żona Deborah Kaplan (od 14.10.2001), córka Caitlin Willow (ur. 31.12.2003)

Biografia:
Breckin chodził do szkoły z samą Drew Barrymore, a później skończył Beverly Hills High School z inną aktorką, Alicią Silverstone. Drew zatrudniła go zresztą jako swojego agenta. Breckin zaczął pracować w reklamie, prowadził też program dla dzieci "Child's Play." Po dostaniu się na California State University w Northridge, porzucił jednak studia, by skupić się na aktorstwie Co ciekawe, jego wymarzonym zawodem wcale nie było aktorstwo - chciał być nauczycielem w przedszkolu. Meyer interesował się muzyką - grał na bębnach w grupie The Streetwalking Cheetahs. W 1996 założył też własny zespół Bellyroom. Obecnie nie zajmuje się już muzyką. Jego żoną jest Deborah Kaplan, scenarzystka i reżyserka. Breckin gra zazwyczaj role drugoplanowe. Stał się jednak znany szerszej publice dzięki postaci Jona Arbuckle w filmie "Garfield" (2004).
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Brandon (gościnnie)
7.4 2010 Brandon (gościnnie)
6.5
Duchy moich byłych
Ghosts of Girlfriends Past
2009 Brandon (gościnnie)
6.1
Plan prawie doskonały
Maiden Heist, The
2009 Brandon (gościnnie)
7.1
Melanż z muchą
Party Down
2009 Brandon (gościnnie)
7.3
Herosi
Heroes
2006 Frack (gościnnie)
7.9 2005 Brandon (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Brandon (gościnnie)
9.5 2003 Brandon (gościnnie)
1.0 2001 Brandon (gościnnie)
7.4
Go
1999 Brandon (gościnnie)
7.1
Wyścig
Tail Lights Fade
1999 Brandon (gościnnie)
6.7
Klub 54
54
1998 Brandon (gościnnie)
7.3
Dotyk
Touch
1997 Brandon (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Brandon (gościnnie)
6.6
Szkoła czarownic
Craft, The
1996 Brandon (gościnnie)
0.0 1995 Brandon (gościnnie)
7.5
Ich pięcioro
Party of Five
1994 Brandon (gościnnie)
10.0 1992 Brandon (gościnnie)
6.5
Freddy nie żyje: Koniec koszmaru
Freddy's Dead: The Final Nightmare
1991 Brandon (gościnnie)
7.8
Cudowne lata
Wonder Years, The
1988 Brandon (gościnnie)
5.7 1986 Brandon (gościnnie)
8.0 1985 Brandon (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Breckin Meyer filmy Breckin Meyer najlepsze filmy Breckin Meyer zdjęcia Breckin Meyer galeria Breckin Meyer biografia Breckin Meyer nominacje Breckin Meyer nagrody i wyróżnienia Breckin Meyer filmografia Breckin Meyer aktor Breckin Meyer scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.