Bohdan Łazuka
Data urodzenia: 1938-10-31
Miejsce urodzenia: Lublin, Polska
Stan cywilny: czterokrotnie żonaty: 1. Barbara Wrzesińska (rozwód); 2. Daniela Pacholczyk (rozwód); 3. Małgorzata Viresco (rozwód), syn Adam; 4. Renata Węglińska, córka Olga

Biografia:
Jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych aktorów polskich. W 1961 r.. ukończył warszawską PWST. W tym samym roku zadebiutował przed kamerami niewielką rolą w obrazie "Zuzanna i chłopcy". Jest utalentowanym aktorem i piosenkarzem, którego talent jest najlepiej widoczny w komediach. W 1988 r. zawiesił swoją działalność filmową i powrócił do niej dopiero w 1999r. rolą w obrazie "Chłopaki nie płaczą" w reżyserii Olafa Lubaszenko. Bohdan Łazuka od początku swojej kariery jest związany z warszawskim Teatrem Syrena.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2010 Wodzirej (gościnnie)
5.6 2009 Wodzirej (gościnnie)
6.3 2008 Wodzirej (gościnnie)
6.5 2007 Wodzirej (gościnnie)
5.4 2006 Wodzirej (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Wodzirej (gościnnie)
6.9 2004 Wodzirej (gościnnie)
5.9 2003 Wodzirej (gościnnie)
5.8 2003 Wodzirej (gościnnie)
6.1 2002 Wodzirej (gościnnie)
7.8 2000 Wodzirej (gościnnie)
6.7 1999 Wodzirej (gościnnie)
4.8 1999 Wodzirej (gościnnie)
5.1 1998 Wodzirej (gościnnie)
7.9 1980 Wodzirej (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Wodzirej (gościnnie)
6.2 1976 Wodzirej (gościnnie)
7.8 1974 Wodzirej (gościnnie)
7.4 1974 Wodzirej (gościnnie)
6.8 1973 Wodzirej (gościnnie)
7.6 1972 Wodzirej (gościnnie)
7.0 1966 Wodzirej (gościnnie)
6.5 1966 Wodzirej (gościnnie)
7.7 1965 Wodzirej (gościnnie)
7.2 1965 Wodzirej (gościnnie)
6.2 1961 Wodzirej (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bohdan Łazuka filmy Bohdan Łazuka najlepsze filmy Bohdan Łazuka zdjęcia Bohdan Łazuka galeria Bohdan Łazuka biografia Bohdan Łazuka nominacje Bohdan Łazuka nagrody i wyróżnienia Bohdan Łazuka filmografia Bohdan Łazuka aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.