Ben Stiller
Data urodzenia: 1965-11-30
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Christine Taylor (od 13.05.2000), 2 dzieci: Ella (ur. 10.04.2002) i Quinlin (ur. 10.07.2005)

Biografia:
Aktor i pisarz, syn pary aktorskiej (Jerry'ego Stillera i Anny Meara). Zadebiutował w roku 1987, w filmie Stevena Spielberga "Imperium słońca", natomiast jego debiutem telewizyjnym była sztuka Johna Guare "Dom Niebieskich Liści" w wersji "American Playhouse". Pierwszym scenariuszem była dziesięciominutowa parodia "Koloru pieniędzy" Martina Scorsese. Ta krótka forma została następnie sprzedana do programu "Saturday Night Live", którego Stiller został na rok gospodarzem i scenarzystą. Po "Saturday Night Live" Stiller prowadził własny program komediowy w MTV zatytułowany "Ben Stiller Show". Pierwsze wydania programu ucierpiały na skutek przerywania wątku przez wideoklipy i braku właściwej formy, która pozwoliłaby Stillerowi na zaprezentowanie swojego talentu. Kontynuował pracę w takich filmach, jak "Następny z rodu" (1989), "Stella" (1990) i "Autostradzie do piekła" (1992) W roku 1994 Stiller gładko przeszedł do filmów fabularnych, debiutując jako reżyser w "Orbitowaniu bez cukru" (1994), ciętej komedii o "pokoleniu X", w której wystąpił również jako aktor.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Tommy (gościnnie)
0.0 2012 Tommy (gościnnie)
0.0 2012 Tommy (gościnnie)
5.4
Straż sąsiedzka
The Watch
2012 Tommy (gościnnie)
7.4
Madagaskar 3
Madagascar 3: Europe's Most Wanted
2012 Alex (głos)
5.4
Straż sąsiedzka
The Watch
2012 Tommy (gościnnie)
5.3
Straż sąsiedzka
The Watch
2012 Evan
0.0 2011 Tommy (gościnnie)
0.0 2011 Tommy (gościnnie)
4.9 2010 Tommy (gościnnie)
7.6 2010 Tommy (gościnnie)
7.3 2010 Tommy (gościnnie)
4.4
Dokąd zmierzasz?
Marc Pease Experience, The
2009 Tommy (gościnnie)
8.1
Statyści
Extras
2005 Tommy (gościnnie)
7.5
Prehistoryczna planeta
Prehistoric Planet
2002 Tommy (gościnnie)
7.9 2002 Tommy (gościnnie)
7.7
Studenciaki
Undeclared
2001 Tommy (gościnnie)
7.7 2001 Tommy (gościnnie)
7.3
Poznaj mojego tatę
Meet the Parents
2000 Tommy (gościnnie)
5.1
Super-bohaterowie
Mystery Men
1999 Tommy (gościnnie)
5.5
Wielki powrót
Suburbans, The
1999 Tommy (gościnnie)
8.3
Luzaki i kujony
Freaks and Geeks
1999 Tommy (gościnnie)
6.6
Sposób na blondynkę
There's Something About Mary
1998 Tommy (gościnnie)
7.3
Diabli nadali
King of Queens, The
1998 Tommy (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Tommy (gościnnie)
6.0
Randka na moście
If Lucy Fell
1996 Tommy (gościnnie)
6.6
Telemaniak
Cable Guy, The
1996 Tommy (gościnnie)
6.6
Waga Ciężka
Heavy Weights
1995 Tommy (gościnnie)
8.1 1995 Tommy (gościnnie)
7.3
Orbitowanie bez cukru
Reality Bites
1994 Tommy (gościnnie)
8.6 1994 Tommy (gościnnie)
7.9
Przyjaciele
Friends
1994 Tommy (gościnnie)
6.9
Dwa głupie psy
2 Stupid Dogs
1993 Tommy (gościnnie)
6.8 1993 Tommy (gościnnie)
8.3 1992 Tommy (gościnnie)
6.2
Autostrada do piekła
Highway to Hell
1991 Tommy (gościnnie)
6.8
Prawo krwi
Next of Kin
1989 Tommy (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Garth Motherloving (głos) (gościnnie)
6.6
Świeże konie
Fresh Horses
1988 Tommy (gościnnie)
7.9
Imperium Słońca
Empire of the Sun
1987 Tommy (gościnnie)
6.5
Szaleńczy pościg
Hot Pursuit
1987 Tommy (gościnnie)
7.8
Biografie
Biography
1987 Tommy (gościnnie)
7.3 1984 Tommy (gościnnie)
10.0 1975 Tommy (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Ben Stiller filmy Ben Stiller najlepsze filmy Ben Stiller zdjęcia Ben Stiller galeria Ben Stiller biografia Ben Stiller nominacje Ben Stiller nagrody i wyróżnienia Ben Stiller filmografia Ben Stiller aktor Ben Stiller reżyser Ben Stiller scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.