Bartłomiej Świderski
Data urodzenia: 1973-03-07
Miejsce urodzenia: Wrocław, Polska

Biografia:
Urodzony 7 marca 1973 roku we Wrocławiu, jeszcze jako student zadebiutował niewielką rolą wopisty w kasowym filmie sensacyjnym Jarosława Żamojdy ''Młode wilki'' [1995]. W 1998 roku ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Rok potem pojawił się aż w trzech produkcjach filmowych: melodramacie Barbary Sass ''Jak narkotyk'', sensacyjnym ''Ostatnia misja'' Wojciecha Wójcika i dramacie ''Prawo ojca'' Marka Kondrata. Jednak karierę aktorską zawdzięcza raczej roli Leszka Retmana, lekarza, specjalisty epidemiologa, wenerologa i od wirusa HIV, partnera Marii Majewskiej w serialu kanału PolSat ''Samo Życie''. Spróbował swoich sił jako kompozytor muzyki do komedii sensacyjnej Olafa Lubaszenko ''E=mc2'' [2002]. Współpracuje też z zespołem Greyfrut.
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 "Hubert Sułecki" (gościnnie)
6.8 2011 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.2 2011 Tadeusz
6.8 2011 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
5.8 2010 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.6 2010 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.5 2010 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.3 2008 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
4.3 2007 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.7 2005 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
3.5 2005 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
3.5 2005 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.9 2004 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.2 2003 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.4 2002 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.2 2002 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.2 2001 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.4 2000 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
4.2 2000 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.8 1999 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
6.9 1999 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)
7.0 1998 Michał Werner, przyjaciel Agnieszki (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bartłomiej Świderski filmy Bartłomiej Świderski najlepsze filmy Bartłomiej Świderski zdjęcia Bartłomiej Świderski galeria Bartłomiej Świderski biografia Bartłomiej Świderski nominacje Bartłomiej Świderski nagrody i wyróżnienia Bartłomiej Świderski filmografia Bartłomiej Świderski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.