Bahar Soomekh
Data urodzenia: 1975-03-30
Miejsce urodzenia: Teheran, Iran
Stan cywilny: mąż Clayton (od 2001), dziecko

Biografia:
Bahar Soomekh, aktorka i działaczka na rzecz ochrony środowiska. Urodziła się 30 marca 1975 roku w Teheranie w rodzinie żydowskich persów. W 1979 roku wraz z rodziną przeniosła się do Los Angeles uciekając przed wydarzeniami rewolucji islamskiej w Iranie. Uczęszczała do Sinai Akiba Academy Yeshiva i Beverly Hills High School. Po ukończeniu szkoły średniej wybrała studia na wydziale ochrony środowiska na University of California w Santa Barbara. Pierwsze kroki w przemyśle filmowym stawiał grając gościnnie w wielu serialach m.in. "JAG" i "24". W 2004 roku pracowała na planie filmu "Crash", który zdobył Oscara w kategorii Najlepszy Film.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
6.5 2010 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
7.7 2009 Nazihah Masoud (gościnnie)
5.0 2008 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
7.8
Ten sam dzień
Day Break
2006 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
8.1
Jednostka
Unit, The
2006 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
7.7
Kości
Bones
2005 Sahar Masruk (gościnnie)
7.5
Zaklinacz dusz
Ghost Whisperer
2005 Tricia (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)
7.0 1995 Dr Sylvia Sloane (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bahar Soomekh filmy Bahar Soomekh najlepsze filmy Bahar Soomekh zdjęcia Bahar Soomekh galeria Bahar Soomekh biografia Bahar Soomekh nominacje Bahar Soomekh nagrody i wyróżnienia Bahar Soomekh filmografia Bahar Soomekh aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.