Ashley Rose
Data urodzenia: 1990-11-11
Miejsce urodzenia: Denville, New Jersey, USA

Biografia:
Ashley Rose Orr urodziła się 11 listopada 1990 w Denville, w stanie New Jersey, USA. Ma dwóch braci i siostrę. Jej rodzice szybko zwrócili uwagę na talent córki i wspierali jej artystyczne początki. W wieku 4 lat Ashley zaczęła naukę tańca i śpiewu. Prywatny nauczyciel zwrócił uwagę na jej piękny, wysoki tembr głosu i już w wieku 5 lat Ashley zagrała swoją pierwszą rolę w sztuce Gypsy na scenie teatru w Sarasocie, na Florydzie. Po entuzjastycznych recenzjach z występu w programie Green Willow, rodzice zdecydowali się wyjechać do Nowego Yorku, by tam Ashley mogła wziąć udział w przesłuchaniu do Broadway'owskich musicali "Annie" i "Sound of music". Wkrótce Ashley dostała propozycję zagrania w obydwu. Tak zaczęła się jej kariera na nowojorskim Broadway'u. Zakwalifikowała się do grupy objeżdżającej cały kraj z występami. Równocześnie postanowiła wziąć udział w castingu do roli Shirley Temple w filmie "Gwiazdeczka: Historia Shirley Temple". Wygrała casting, w którym wzięło udział 10 000 dzieci z całego świata. W tym filmie Ashley wykazała się niezwykle wszechstronnym talentem śpiewając piosenki Shirley Temple, tańcząc i stepując wiernie naśladując Shirley. Mimo młodego wieku jej dorobek artystyczny jest imponujący. Zagrała w kilkunastu filmach, nagrała 8 płyt, występowała, lub użyczała swojego głosu w wielu reklamach.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
0.0 2009 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
8.3 2006 Mindy (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
7.8 2004 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
7.2
Świat Raven
That's So Raven
2003 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
7.5 2002 Lisa (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
8.2
Mój sąsiad Totoro
Tonari no Totoro
1988 Przyjaciółka Julie (gościnnie)
8.1
Nausicaä z Doliny Wiatru
Kaze no tani no Naushika
1984 Przyjaciółka Julie (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Ashley Rose filmy Ashley Rose najlepsze filmy Ashley Rose zdjęcia Ashley Rose galeria Ashley Rose biografia Ashley Rose nominacje Ashley Rose nagrody i wyróżnienia Ashley Rose filmografia Ashley Rose aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.