Anthony Anderson
Data urodzenia: 1970-08-15
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: żona Alvina Anderson (od 1995), 2 dzieci: Kyra i Nathan

Biografia:
Czarnoskóry aktor młodego pokolenia. W Polsce znany przede wszystkim z ról w filmach polskiego operatora/reżysera - Andzeja Bartkowiaka takich jak "Romeo Musi Umrzeć", "Mroczna Dzielnica" czy "Cradle 2 The Grave". Można więc powiedzieć, że Bartkowiak traktuje go jak amulet, powierzając mu role w każdy swoim filmie. Anthony to człowiek o niesamowitym poczuciu humoru, co zresztą widać po kreowanych przez niego postaciach. Zagrał również syna Jima Carrey'a w filmie Ja, Irena i Ja oraz w Ulicach Strachu 2 czy Agencie Podaj Łapę.
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Bill Clemont
0.0 2011 Bill Clemont
0.0 2011 Bill Clemont
8.2 2011 Marty (gościnnie)
5.9
Wielki rok
Big Year, The
2011 Bill Clemont
8.3 2011 Marty (gościnnie)
0.0 2009 Bill Clemont
7.2 2007 Bill Clemont
0.0 2006 Bill Clemont
7.0 2006 Bill Clemont
10.0 2006 Bill Clemont
8.0
Ekipa
Entourage
2004 (gościnnie) (on sam)
10.0 2003 Bill Clemont
7.6 2002 Bill Clemont
8.2
Świat gliniarzy
Shield, The
2002 Bill Clemont
6.9
Mroczna dzielnica
Exit Wounds
2001 Bill Clemont
6.8
Agencie, podaj łapę
See Spot Run
2001 Bill Clemont
7.9
On, ona i dzieciaki
My Wife and Kids
2001 Bill Clemont
6.8
Agent XXL
Big Momma's House
2000 Bill Clemont
7.0
Romeo musi umrzeć
Romeo Must Die
2000 Bill Clemont
7.6
Życie
Life
1999 Bill Clemont
7.5 1997 Bill Clemont
6.9 1996 Bill Clemont
7.4
Pod koszem
Hang Time
1995 Bill Clemont
10.0 1995 Bill Clemont
7.6 1993 Bill Clemont
8.3 1992 Bill Clemont

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Anthony Anderson filmy Anthony Anderson najlepsze filmy Anthony Anderson zdjęcia Anthony Anderson galeria Anthony Anderson biografia Anthony Anderson nominacje Anthony Anderson nagrody i wyróżnienia Anthony Anderson filmografia Anthony Anderson aktor Anthony Anderson scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.