Annabeth Gish
Data urodzenia: 1971-03-13
Miejsce urodzenia: Albuquerque, Nowy Meksyk, USA
Stan cywilny: mąż Wade Allen (od 11.10.2003), 2 synów: Cash Alexander (ur. 12.01.2007) i Enzo Edward (ur. 25.10.2008)

Biografia:
Zadebiutowała w 1986 roku w telewizyjnym serialu "Hero in the Family". W tym samym roku zagrała w kinowym filmie pod tytułem "Desert Bloom". Dwukrotnie nominowano ją do Young Artist Awards. Po raz pierwszy w 1989 roku za rolę w telewizyjnym filie pod tytułem "When He's Not a Stranger", po raz drugi rok później za film "Mystic Pizza". Gish zagrała również w mini - serialu "Scarlett", gdzie była żoną Rhetta Butlera, "To Live Again" z Bonnie Bedelią, "True Women" z Daną Delaney, Tiną Majorinno i Angeliną Jolie.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Monica Reyes
5.8 2011 Monica Reyes
0.0 2011 Monica Reyes
7.7
Słodkie kłamstewka
Pretty Little Liars
2010 Anne Sullivan (gościnnie)
7.8
Magia kłamstwa
Lie to Me
2009 Ilene Clarke (gościnnie)
7.5
Detoks
Cleaner, The
2008 Monica Reyes
8.0
Braterstwo
Brotherhood
2006 Monica Reyes
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Monica Reyes
7.3 2002 Wendy Decker (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Laura Gabriel (gościnnie)
7.3
Podwójne zagrożenie
Double Jeopardy
1999 Monica Reyes
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Monica Reyes
7.5
Paragraf 187
One Eight Seven
1997 Monica Reyes
7.2
Piękne dziewczyny
Beautiful Girls
1996 Monica Reyes
7.3
Kolacja z arszenikiem
Last Supper, The
1995 Monica Reyes
0.0 1995 Monica Reyes
7.3 1994 Monica Reyes
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Monica Reyes
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Monica Reyes
6.3 1988 Monica Reyes

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Annabeth Gish filmy Annabeth Gish najlepsze filmy Annabeth Gish zdjęcia Annabeth Gish galeria Annabeth Gish biografia Annabeth Gish nominacje Annabeth Gish nagrody i wyróżnienia Annabeth Gish filmografia Annabeth Gish aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.