Anna Samusionek
Data urodzenia: 1971-06-24
Miejsce urodzenia: Olsztyn, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Paweł Burczyk (rozwód); 2. Krzysztof Zuber (2002 - 31.01.2005, rozwód), córka Andżelika (ur. 04.10.2002)

Biografia:
Mówi Anna Samusionek: Planowana byłam jako chłopiec, stąd absolutny brak zainteresowania lalkami i fascynacja męskimi zabawkami, która została mi do dziś. Jako dziecko - prawdopodobnie pod wpływem serialu "Karino" - chciałam zostać weterynarzem i spędzić całe życie lecząc konie w jakiejś stadninie. Na szczęście moja mama "wybiła" mi to skutecznie z głowy. Ostatecznie postanowiłam zostać lekarzem - specjalność chirurg - stąd zdałam do Liceum o profilu biologiczno-chemicznym im. M. Kopernika w Olsztynie. Spędzałam noce nad książkami przygotowując się do olimpiad ale trudno mi było usiedzieć w jednym miejscu. Dlatego też tańczyłam w zespole tańca nowoczesnego "Paradox", należałam do koła młodych poetów i zainteresowałam się para-teatrem co w końcu obudziło ukryte marzenie o aktorstwie. Postawiłam wszystko na "jedną kartę" i słusznie, bo już za pierwszym razem dostałam się do Akademii Teatralnej w Warszawie w 1990 roku. Typy ról, do których jestem szczególnie predysponowana ze względu na mój charakter i osobowość: Kobiety silne, dążące do osięgnięcia zamierzonego celu, walczące o swoją miłość, oddane, gotowe na poświęcenie o niejednoznacznym charakterze, balansujące na granicy dobra i zła. Role, których jeszcze nie miałam okazji zagrać, a czułabym się w nich świetnie: - Kobieta władzy i biznesu - Dama salonowa, zarówno współczesna jak i kostiumowa - Siostra miłosierdzia - Nauczycielka życia - Agentka wywiadu, służby specjalne - Kobieta obłąkana i/lub opętana
6.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.5 2011 Teresa Piontek
7.2 2011 Kasia (gościnnie)
4.3 2011 Teresa Piontek
6.3 2010 Teresa Piontek
6.5 2010 Teresa Piontek
8.0 2008 Teresa Piontek
7.2 2008 Teresa Piontek
6.9 2006 Teresa Piontek
5.1 2006 Teresa Piontek
3.5 2005 Teresa Piontek
8.2 2005 Kobieta Ormianina (gościnnie)
7.9 2004 Teresa Piontek
3.7 2004 Teresa Piontek
6.9 2004 Teresa Piontek
8.1 2003 Teresa Piontek
5.9 2000 Teresa Piontek
5.6 2000 Teresa Piontek
6.5 2000 Teresa Piontek
6.4 2000 Teresa Piontek
6.8 1999 Teresa Piontek
5.3 1999 Teresa Piontek
7.0 1998 Teresa Piontek
6.4 1998 Teresa Piontek
3.0 1997 Teresa Piontek
7.4 1997 Teresa Piontek
7.4 1995 Teresa Piontek
7.3
Nowe przygody Madeline
New Adventures of Madeline, The
1995 Teresa Piontek
3.9 1994 Teresa Piontek

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Anna Samusionek filmy Anna Samusionek najlepsze filmy Anna Samusionek zdjęcia Anna Samusionek galeria Anna Samusionek biografia Anna Samusionek nominacje Anna Samusionek nagrody i wyróżnienia Anna Samusionek filmografia Anna Samusionek aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.