Andrzej Mastalerz
Data urodzenia: 1964-10-27
Miejsce urodzenia: Chorzów, Polska

Biografia:
Skończył PWST we Wrocławiu. Pierwszą główną rolę zagrał w dramacie - Pora an czarownice, grał narkomana Andrzeja. Otrzymał także nominacje do nagrody na FPFF w Gdyni w kategoriiroli drugoplanowej za postać Paszy w filmie - Nad rzeką, której nie ma. W latach 1980-1998 grał w teatrze im. Stefana Jarcza w Łodzi, od 1998 - w zespole warszawskiego Teatru Studio. Na swoim koncie ma blisko 30 występów w sztukach, reżyserowanych m.in. przez Tomasza Zygadłę, Waldemara Zawodzińskiego iBarbarę Sass, oraz 25 spektaklach Teatru telewizji
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
5.9

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Bartosik (gościnnie)
7.5 2012 ksiądz Janusz Pawlak
6.7 2012 Kucharz
7.0 2012 Dr Zarzycki
7.9
W ciemności
In Darkness
2011 Sawicki
8.3 2010 Sawicki
7.0 2010 Sawicki
7.2 2010 Sawicki
5.9 2009 Sawicki
4.7 2009 Sawicki
6.2
Stacyjkowo
Chuggington
2008 Sawicki
6.3 2008 Sawicki
7.9 2007 Sawicki
4.6 2007 Sawicki
6.8
Rajdek - mała wyścigówka
Roary the Racing Car
2007 Sawicki
8.3 2007 Sawicki
6.7 2005 Sawicki
5.6 2005 Sawicki
6.9 2004 Sawicki
4.5 2003 Sawicki
7.2 2001 Sawicki
5.8 2001 Sawicki
6.2 2000 Sawicki
5.9 2000 Sawicki
6.5 2000 Sawicki
6.4 2000 Sawicki
2.7 1999 Sawicki
6.1 1999 Sawicki
6.5 1999 Sawicki
5.6 1998 Sawicki
7.4 1996 Sawicki
7.4 1995 Sawicki
5.4 1993 Sawicki
6.3
WOW
1993 Sawicki
6.7 1993 Sawicki
5.1 1993 Sawicki
6.7 1993 Sawicki
6.3 1993 Sawicki
7.3 1991 Sawicki
7.9 1991 Sawicki
6.2 1990 Sawicki
7.6 1989 Sawicki
7.4 1989 Sawicki
8.1 1987 Sawicki

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Andrzej Mastalerz filmy Andrzej Mastalerz najlepsze filmy Andrzej Mastalerz zdjęcia Andrzej Mastalerz galeria Andrzej Mastalerz biografia Andrzej Mastalerz nominacje Andrzej Mastalerz nagrody i wyróżnienia Andrzej Mastalerz filmografia Andrzej Mastalerz aktor Andrzej Mastalerz reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.