Andrzej Grąziewicz
Data urodzenia: 1940-06-27
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

Biografia:
Ukończył PWSTiF w Łodzi w 1966 roku. Był to również rok jego debiutu. Aktor teatrów: Wybrzeże w Gdańsku, Polskiego w Białymstoku, Powszechnego w Warszawie, Syrena w Warszawie.
7.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.5 2009 Dyrektor szkoły(gościnnie)
5.6 2009 Kot-Bury, prezes firmy cukierniczej (gościnnie)
6.8 2007 Profesor Schaufler
4.8 2006 Strażnik (gościnnie)
5.4 2004 Zabój
6.9 2004 Profesor Adam Michałek, psychiatra (gościnnie)
6.6 2003 Pacjent leżący w szpitalu z Markiem Tokarskim
5.5 2002 Chrześcijanin proszący św. Piotra o ucieczkę z Rzymu
5.3 2001 Dyrektor szkoły(gościnnie)
7.3 2000 Ataman Czarnota
7.6 1999 Dyrektor szkoły(gościnnie)
6.4 1999 Zastępca Sorensena
7.0 1998 Doktor Zajdel (gościnnie)
7.4 1997 (gościnnie)
6.2 1996 Dyrektor szkoły(gościnnie)
7.2 1995 Józef, ojciec Ryśka
5.2 1995 Kapitan Straży Granicznej na przejściu w Olszynie (gościnnie)
3.8 1994 Rosjanin wynajmujący budynek Instytutu (gościnnie)
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993 Sekretarz ambasadora Francji
9.3
Powodzenia, żołnierzyku
Bonne Chance Frenchie
1991 Dyrektor szkoły(gościnnie)
6.6 1991 Komisarz policji w lokalu
6.8 1991 Prokurator oskarżający Szymankę (gościnnie)
6.4 1991 Komisarz policji w lokalu
6.7 1990 Sienikowski
7.4 1989 Dyrektor szkoły(gościnnie)
7.7 1989 Dyrektor szkoły(gościnnie)
7.2 1988 Dyrektor szkoły(gościnnie)
7.5 1988 Anglik Piotr, teolog utrakwicki
8.2 1987
6.3 1986 Dyrektor szkoły(gościnnie)
7.7 1986 Bośniak, gospodarz Krashana
6.0 1985 Hrabia Maciej Błocki
6.2 1984 Naczelnik urzędu celnego
6.3 1982 Robotnik
7.8
Dom
1980 Sekretarz dzielnicowy PZPR (gościnnie)
7.3 1979 Nauczyciel Brunkman (gościnnie)
8.0 1979 Kierowca autobusu
6.8 1977 Lekarz
6.8 1977 Lekarz
7.4 1977 Oficer rosyjski / Oficer pruski (gościnnie)
5.2 1976 Sowa
7.5 1975 Dyrektor szkoły(gościnnie)
6.7 1975 Robotnik(niewymieniony w czołówce)
7.4 1974 Tyczkarz na drzewie (gościnnie)
6.5 1973 Major Czerny

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Andrzej Grąziewicz filmy Andrzej Grąziewicz najlepsze filmy Andrzej Grąziewicz zdjęcia Andrzej Grąziewicz galeria Andrzej Grąziewicz biografia Andrzej Grąziewicz nominacje Andrzej Grąziewicz nagrody i wyróżnienia Andrzej Grąziewicz filmografia Andrzej Grąziewicz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.