Amanda Detmer
Data urodzenia: 1971-09-27
Miejsce urodzenia: Chico, Kalifornia, USA
Stan cywilny: mąż Bernardo Targett (od 2004)

Biografia:
Prześliczna drobna blondynka i utalentowana aktorka.Ukończyła uniwersytet w Nowym Jorku, posiada dyplom magistra sztuk pięknych.Pamiętamy ją w filmu "Dziewczyny i chłopaki" (2000), gdzie zagrała Amy, przyjaciółkę Claire Forlani. Jej debiutem była rola Dannie Baldwin w " Skradzionej niewinnośi " (1995). Jej inne role to między innymi udział w filmach "Oszukać przeznaczenie", "Lucky 3" i "Drop Dead Gorgeous".W telewizji występowała w serialu " M.Y.O.B." (2000) jako Lisa Overbeck. Pojawiła się także w pilotowym odcinku "Family Shields", "Parts I and II". Zagrała w imponującej liczbie przedstawień teatralnych. Poza graniem lubi malować.Interesuje się ochroną zagrożonych gatunków zwierząt.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.8 2011 Trudie Peterson (gościnnie)
7.7
Pamiętniki wampirów
The Vampire Diaries
2009 Trudie Peterson (gościnnie)
7.8
Mentalista
The Mentalist
2008 Nicola Karlsen (gościnnie)
7.7
Prywatna praktyka
Private Practice
2007 Trudie Peterson (gościnnie)
7.7
Czas na Briana
What About Brian
2006 Trudie Peterson (gościnnie)
7.9
Świry
Psych
2006 Trudie Peterson (gościnnie)
7.5 2005 Trudie Peterson (gościnnie)
7.1
Mów mi swatka
Miss Match
2003 Trudie Peterson (gościnnie)
5.0 2003 Trudie Peterson (gościnnie)
7.3 2002 Pani Mancini (gościnnie)
6.8
Oszukać przeznaczenie
Final Destination
2000 Trudie Peterson (gościnnie)
6.7
Dziewczyny i chłopaki
Boys and Girls
2000 Trudie Peterson (gościnnie)
9.0 2000 Trudie Peterson (gościnnie)
8.0
Policyjna odznaka
To Serve and Protect
1999 Trudie Peterson (gościnnie)
7.0 1999 Trudie Peterson (gościnnie)
7.5
Paragraf 187
One Eight Seven
1997 Trudie Peterson (gościnnie)
8.3 1992 Trudie Peterson (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Amanda Detmer filmy Amanda Detmer najlepsze filmy Amanda Detmer zdjęcia Amanda Detmer galeria Amanda Detmer biografia Amanda Detmer nominacje Amanda Detmer nagrody i wyróżnienia Amanda Detmer filmografia Amanda Detmer aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.