Alicia Witt
Data urodzenia: 1975-08-21
Miejsce urodzenia: Worcester, Massachusetts, USA

Biografia:
Piękna Alicia od dziecka uczyła się gry na pianinie (co możemy podziwiać w filmie "Jak Mona Lisa"). Po szczeblach kariery filmowej zaczęła się wspinać mając dwa lata. Swój rozwój zawdzięcza w dużej mierze Davidowi Lynchowi, który obsadził ją w filmie Duna, w 1984 roku. Zagrała też m.in. w filmach - "Vanilla Sky " (jako Libby), "Cecil B. DeMented", "Fun". Pracowała z takimi gwiazdami jak : Peter i Bridget Fonda, Quentin Tarantino, Richard Dreyfuss, James Gandolfini, John Waters, Sandra Bullock. Alicia kocha zwierzęta. W wolnych chwilach czyta książki i pływa.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Gersten Hayward (gościnnie)
0.0 2011 Gersten Hayward (gościnnie)
6.3 2010 Gersten Hayward (gościnnie)
0.0 2010 Gersten Hayward (gościnnie)
0.0 2010 Gersten Hayward (gościnnie)
7.8
Mentalista
The Mentalist
2008 Rosalind Harker (gościnnie)
8.3 2006 Gersten Hayward (gościnnie)
7.5
Dwóch i pół
Two and a Half Men
2003 Panna Pasternak (gościnnie)
8.0 2002 Gersten Hayward (gościnnie)
7.3 2002 Michelle Baldwin (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Gersten Hayward (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Amy Safir (gościnnie)
6.5
Ulice strachu
Urban Legend
1998 Gersten Hayward (gościnnie)
7.5 1997 Gersten Hayward (gościnnie)
7.6
Cztery pokoje
Four Rooms
1995 Gersten Hayward (gościnnie)
7.2 1993 Gersten Hayward (gościnnie)
8.3 1992 Gersten Hayward (gościnnie)
8.4 1990 Gersten Hayward (gościnnie)
8.4 1990 Gersten Hayward (gościnnie)
7.1
Diuna
Dune
1984 Gersten Hayward (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Alicia Witt filmy Alicia Witt najlepsze filmy Alicia Witt zdjęcia Alicia Witt galeria Alicia Witt biografia Alicia Witt nominacje Alicia Witt nagrody i wyróżnienia Alicia Witt filmografia Alicia Witt aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.