Aidan Quinn
Data urodzenia: 1959-03-08
Miejsce urodzenia: Rockford, Illinois, USA
Stan cywilny: żona Elizabeth Bracco (od 01.09.1987), 2 córki: Ava (ur. 1989), Mia (ur. 1998)

Biografia:
Pochodzi z rodziny irlandzkich imigrantów. Nie jest w żaden sposób spokrewniony z aktorską rodziną Quinnów. Jego ojciec był profesorem literatury angielskiej i irlandzkiej, i często podróżował do Irlandii, gdzie zbierał materiały do pracy. Często zabierał syna ze sobą. Po ukończeniu szkoły średniej Aidan przeprowadził się do Dublina, gdzie występował w prowincjonalnych teatrach. Po powrocie do Chicago imał się różnych zawodów, pracując m.in. jako dekarz. W tym czasie postanowił poważnie zająć się aktorstwem. W tym celu wyjechał do Nowego Jorku. Został zaangażowany w przedstawieniach sztuk Sama Sheparda "Fool for Love" i "A Lie of the Mind".
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.1
Tożsamość
Unknown
2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
0.0 2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
0.0 2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
0.0 2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
0.0 2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
6.4 2011 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.5 2010 Profesor George Oswald (gościnnie)
5.2 2010 Profesor George Oswald (gościnnie)
8.0 2010 Profesor George Oswald (gościnnie)
0.0 2010 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.7
Klucz Sary
Elle s'appelait Sarah
2010 Profesor George Oswald (gościnnie)
0.0 2010 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.9
Białe kołnierzyki
White Collar
2009 Profesor George Oswald (gościnnie)
6.6
Na granicy prawa
Canterbury's Law
2008 Profesor George Oswald (gościnnie)
8.4
Księga Daniela
Book of Daniel, The
2006 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.5
Trawka
Weeds
2005 CEO (gościnnie)
7.0 2003 Profesor George Oswald (gościnnie)
8.2
Niesamowite opowieści
Night Visions
2001 Profesor George Oswald (gościnnie)
6.7
W moich snach
In Dreams
1999 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.1
Totalna magia
Practical Magic
1998 Profesor George Oswald (gościnnie)
8.0 1998 Profesor George Oswald (gościnnie)
6.2
Wbrew przykazaniom
Commandments
1997 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.2
Pod niebem Henrietty
Stars Fell on Henrietta, The
1995 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.2
Pod niebem Henrietty
Stars Fell on Henrietta, The
1995 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.6 1994 Profesor George Oswald (gościnnie)
7.7
Wichry namiętności
Legends of the Fall
1994 Profesor George Oswald (gościnnie)
8.0
Benny i Joon
Benny & Joon
1993 Profesor George Oswald (gościnnie)
6.8
Opowieść Podręcznej
Handmaid's Tale, The
1990 Profesor George Oswald (gościnnie)
5.8 1989 Profesor George Oswald (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Aidan Quinn filmy Aidan Quinn najlepsze filmy Aidan Quinn zdjęcia Aidan Quinn galeria Aidan Quinn biografia Aidan Quinn nominacje Aidan Quinn nagrody i wyróżnienia Aidan Quinn filmografia Aidan Quinn aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.